Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 30. mai 2010 kl 20.15 Kroppsfiksert - Syltynn og gravid

Anorektiske mødre

Programleder Louise Redknapp (t.v.) undersøker kroppsfokuset blant gravide kvinner – og møter noen som ofrer alt for å forbli tynne gjennom svangerskapet. Foto: RDF/ITV
Programleder Louise Redknapp (t.v.) undersøker kroppsfokuset blant gravide kvinner – og møter noen som ofrer alt for å forbli tynne gjennom svangerskapet. Foto: RDF/ITV
Programleder Louise Redknapp ser nærmere på gravide kvinner som sulter seg og fostrene de bærer for å forbli tynne og trendy gjennom svangerskapet.

Hvorfor er noen gravide kvinner nærmest desperate etter å få fjernet sporene etter graviditeten så snart de har født?

Gravid i medias søkelys
Louise Redknapp snakker med kjendiser, som har hatt medienes søkelys på seg gjennom hele sin graviditet. Hun møter også vanlige mødre som har blitt påvirket av disse kjendisfødslene og skriveriene i blader og magasiner.

Anorektiske mødre
Hvor mye press merker vanlige kvinner i forhold til det å forbli slank og attraktiv gjennom hele graviditeten? Louise Redknapp snakker også med gravide anorektikere som sulter seg og sine ufødte barn for å beholde en slank kropp gjennom svangerskapet.

En personlig utfordring
Programlederen selv sier: - Det å få barn er en fantastisk opplevelse, men det kan også være krevende i løpet av og etter svangerskapet. Kroppsfokuset i dagens samfunn kan gjøre at kvinner blir veldig oppmerksomme på figuren etter fødselen. Jeg ville undersøke hvordan kvinner reagerer på dette ved å se på ulike ekstreme tilfeller. Det å lage dette programmet var også en personlig reise for meg, ettersom jeg var åtte måneder på vei selv, sier Louise Redknapp. – Å jobbe i en verden som fokuserer på kropp og utseende gjorde at jeg var veldig oppmerksom første gang jeg ble filmet mens jeg var gravid. Jeg vet ikke om kvinner noen gang vil føle at kroppsfokuset blir mindre, men jeg håper at de vil føle seg mindre alene etter å ha sett dette programmet.

Programmet er sendt tidligere

Britisk produksjon fra 2009
Produsert av: RDF
Programleder: Louis Redknapp
Originaltittel: The Truth About…Skinny Mums
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl/ 924 03 873 / 23 04 45 76
Ved spørsmål bes TV-seere kontakte Publikumsservice/ 815 65 900