Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 2. september 2009 kl 21.30 Film: Domino Harvey

Den kvinnelige dusørjegeren

Keira Knightley i rollen som verdens råeste, kvinnelige dusørjeger – Domino Harvey. (Foto: Metropolitan Filmexport)
Keira Knightley i rollen som verdens råeste, kvinnelige dusørjeger – Domino Harvey. (Foto: Metropolitan Filmexport)
Dette er den sanne historien om Domino Harvey – jenta som valgte bort en verden full av rikdom og privilegier til fordel for et liv som dusørjeger.

Som datter av den verdenskjente skuespilleren Lawrence Harvey og modellen Paulene Stone, ble Domino Harvey født inn i en meget privilegert verden. Men allerede fra barnsben av gjorde Domino opprør mot det luksuriøse jetsetlivet. Ingenting kunne tilfredsstille hennes sugen etter spenning – helt til hun en dag kom over et jobbseminar for dusørjegere.

Ikke som alle andre
Domino Harveys liv var ikke som alle andres. Ved å gå i lære hos den beryktede og nådeløse Ed Mosbey, ble hun del av en knallhard dusørjegertrio. Frem til hun døde i 2005, bare 35 år gammel, levde hun villere og farligere enn de fleste.

Regissøren Tony Scott ("Spy Game", "True Romance", "Enemy Of The State") var en stor fan og en god venn av den virkelige Domino Harvey, og ønsket i mange år å lage en actionfilm basert på livet hennes. Med Keira Knightley ("Kong Arthur", "Pirates of the Caribbean") i tittelrollen og Mickey Rourke ("Sin City"," The Wrestler") som hennes hardbarkede læremester, får vi et innblikk i Domino Harveys brutale liv som kvinnelig dusørjeger.

Amerikansk action (2005)
Originaltittel: Domino
Regi: Tony Scott
I rollene: Keira Knightley, Mickey Rourke, Edgar Ramirez og Delroy Lindo.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900