Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 19. september 2005 kl 19.30 Puls

Nikkel i maskara

Kjersti Mo er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kjersti Mo er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Visste du at maskaraen du bruker kan inneholde nikkel? Eller at nordmenn hvert år spiser kolesterolsenkende medisiner for over én milliard kroner? Det er noen av sakene i kveldens Puls.

En dansk undersøkelse viser at det finnes til dels altfor store mengder nikkel i maskaraen mange kvinner bruker hver eneste dag. Til tross for at forekomster av nikkel egentlig er forbudt i all kosmetikk, fant man opptil åtte ganger over grenseverdien.

Senk kolesterolet gratis
Hvert år spiser nordmenn kolesterolsenkende medisiner for over én milliard kroner, selv om det finnes alternativer som er helt gratis. I kveld forteller indremedisiner Fedon Lindberg hva du kan gjøre for å senke kolesterolet – uten å bruke en krone.

Friår i Sverige
Ta et år fri fra jobben, og få utbetalt 80 prosent av lønnen din. Høres det ut som en utopi? I Sverige får 12 000 arbeidstakere tilbud om nettopp dette. Mens de tar et friår, overtar en arbeidsledig jobben deres, og de får dermed verdifull erfaring. Målet med friårsordningen er å hjelpe langtidsledige tilbake i jobbmarkedet.

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Programleder: Kjersti Mo
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-tv


LENKER
  • Les mer