Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 2. juli 2010 kl 21.10 Film: Etter bryllaupet

Mikkelsen og Lassgård i dansk drama

Etter bryllupet: Jacob (Mads Mikkelsen) har drevet et hjem for gatebarn i India i over tjue år. (Foto: Nordisk film)
Etter bryllupet: Jacob (Mads Mikkelsen) har drevet et hjem for gatebarn i India i over tjue år. (Foto: Nordisk film)
Et møte mellom en sosialarbeider og en rik forretningsmann der begge har noe å vinne i forbindelsen dem i mellom, danner bakteppet i dette danske dramaet som ble nominert til Oscar for beste utenlandske film.

Dansken Jacob Pederson (Mads Mikkelsen) har viet sitt liv til å hjelpe gatebarn i India. Han styrer et barnehjem for hjemløse barn. Han er ikke særlig opptatt av penger, men å finne sponsorer til driften av hjemmet er en av oppgavene han må forholde seg til.

Da han får beskjed om at barnehjemmet er nedleggingstruet, kommer en rik dansk mesen på banen. Jørgen Lennart Hannson (Rolf Lassgård) er forretningsmannen som tilbyr seg å donere fire millioner dollar til videre drift.

Gave med betingelser
Men tilbudet er på en betingelse: Han vil treffe Jacob personlig, så Jacob må motvillig sette seg på flyet tilbake til hjemlandet han ikke har besøkt på over tjue år.

Tilbake i Danmark insisterer Jørgen på at Jacob skal være til stede i hans datters bryllup neste dag. På bryllupsfesten møter han Helene (Sidse Babett Knudsen), Jørgens kone, som han husker han har truffet en gang for lenge siden.

Jacob opplever å bli konfrontert med en fortid han helst vil glemme, og oppdager også at Jørgen hadde visse baktanker med å få ham hjem til Danmark.

Filmen er sendt tidligere.

Dansk drama fra 2006
Originalittel: Efter brylluppet
Regi: Susanne Bier
Produksjon: Nordisk film
Med Mads Mikkelsen, Rolf Lassgård og Sidse Babett Knudsen.
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no