Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. juni 2006 kl 07.30 Sommermorgen

Sommermoro hver morgen

Mari Bjørnsdatter Knudsen i Tromsø er først ut som programleder for Sommermorgen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Mari Bjørnsdatter Knudsen i Tromsø er først ut som programleder for Sommermorgen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Tradisjonen tro blir det moro å stå opp tidlig om morgenen i sommer, både på hverdager og i helgene! I år sender Sommermorgen fra to byer, Tromsø og Oslo, og vi møter flere programledere i løpet av sesongen. Mari Bjørnsdatter Knudsen styrer roret fra byen nord i landet hvor det hele starter.

Sommermorgen dukker opp på skjermen hver dag, og på ukedagene er det direktesending. Tromsø er først ut , og der blir vi til og med 16. juli. Mari er programleder.

Fra og med mandag 17. juli tar Oslo over. Her er Erik Solbakken først ut som programleder, deretter Kari Tinnen, Margrethe Røed og til slutt Radouane Kibbou.

Landskap, ønsketre og været
Nytt i år er at barna kan sende inn tegninger av dyr som skal henge på et stort landskapsbilde, og når sommeren er over, håper redaksjonene at bildet har et rikt dyreliv.

Barna kan også sende inn ønsker til redaksjonen. Hver dag blir et ønske plukket ut og hengt på Sommermorgens eget magiske ønsketre.

Og for dem som er nysgjerrige på været, har Sommermorgen sine egne "sommermeteorologer" – barn som melder været gjennom 3G-telefoni.

Det blir ellers både konkurranser og gode filmer og serier, blant annet "Pingvinen Jasper", "Fritt fram", "Randi og Ronnys restaurant", "Hva nå, Scooby Doo?", "Den vesle bilen Brum", "Pingu", "Ender uten tenner" og tegnefilmklassikere fra Disney.


Egenprodusert underholdningsmagasin fra NRK Riks Tromsø og NRK Barn og Ungdom
Programledere: Mari Bjørnsdatter Knudsen, Erik Solbakken, Kari Tinnen, Margrethe Røed og Radouane Kibbou
Prosjektleder Tromsø: Beate Hårstad Jensen
Prosjektleder Oslo: Hege Omre
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252