Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. august 2009 kl 21.50 Detektimen: Taggart

Lik i fosterstilling

Robbie Ross (John Michie) og førstebetjent Burke ( Alex Norton) innser at de kan stå overfor en seriemorder. (Foto: ITV)
Robbie Ross (John Michie) og førstebetjent Burke ( Alex Norton) innser at de kan stå overfor en seriemorder. (Foto: ITV)
Da liket av Amy Penn, en 21 år gammel medisinstudent, blir funnet i en park, må Taggart-teamet forberede seg på en komplisert sak.

Et kraftig regnvær har nemlig ødelagt flere spor på åstedet, og de første undersøkelsene peker ikke i noen retning. Men det er én påfallende ting ved liket; det ligger i fosterstilling med tommeltotten i munnen.

Et annet lik som blir funnet ved en fergekai, kaster nytt lys over saken. Dette er Neil Jones, tidligere alkoholiker. Også han blir funnet i fosterstilling, men med en halvfull flaske i munnen. Tilsynelatende ser det ut som han døde ved et ulykkestilfelle, men begge likene har samme nakkeskade. Burke innser at han muligens står overfor en seriemorder.

Et tilfeldig spor fører teamet til et terapisenter i West End, og Jackie foreslår at hun skal agere pasient for å komme inn i miljøet. Men Jackie hadde ikke regnet med at hun skulle bli tvunget til å gå inn i sin egen smertefulle fortid. Tiden begynner å bli knapp. Klarer de å løse saken før flere blir drept?

Om serien
Den skotske serien Taggart er blitt en institusjon i Storbritannia, og har over sju millioner seere. Den første episoden ble sendt i 1983, og ingen britisk politiserie har vært sendt lenger. Serien blir spilt inn i og omkring Glasgow. Blythe Duff har spilt Jackie siden 1989, mens Alex Norton, som spiller Burke, har vært med siden 2002.

Britisk krimserie (3)
Produksjon: ITV
Regi: Morag Fullarton
Originaltittel: Taggart, series 21: Compensation (2004)
Med Alex Norton, Blythe Duff, John Michie og Colin McCredie.
Pressekontakt: Sidsel Mundal , 23 04 9282 / 41452326
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer