Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 17. august 2010 kl 21.30 Detektiv Jack Frost

Vonde minner


Da to ungjenter forsvant for 20 år siden, ble Carl Meyer dømt for mordet på den ene av dem. Men hva skjedde med den andre jenta? Hun ble aldri funnet, og detektiv Jack Frost får en delikat sak i fanget.

Det var nemlig Frost som førte etterforskningen mot Carl Meyer også for 20 år siden, da han ble dømt for mordet på 14 år gamle Jane. Men fordi hennes venninne Harriet aldri ble funnet, ble Meyer aldri tiltalt. Nå velter de onde minnene fra den gamle saken opp i Frost på nytt.

En bønnfallelse
Nå har Meyer sonet en vesentlig del av straffen og er blitt løslatt mot meldeplikt. Han finner det vanskelig å bo i Denton, så han tenker på å skygge byen. Et opptrinn i kirken, der den savnede jentas foreldre bønnfaller Meyer om å fortelle hvor hun er, blir for mye for han.

Nytt funn i saken
Så en dag mens tomten til et nytt byggeprosjekt graves opp med bulldoser, kommer en hodeskalle til syne. Litt senere kommer også en medaljong til syne, med et pikenavn inngravert.

Om serien
"Detektiv Jack Frost" med David Jason i hovedrollen som den egenrådige og uortodokse førstebetjenten er en av de mest populære detektivseriene i Storbritannia. For sin innsats i rollen har Jason vunnet prisen som den mest populære skuespiller i England, National Television Award, to ganger. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet for sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).

Sendt tidligere.

Britisk krimserie (2008)
Produsent: Granada
Originaltittel: A Touch of Frost, series 14: Mind Games
I rollene bl.a.: David Jason, Bruce Alexander, Jonathan Slinger, Julia Watson
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900