Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 16. april 1999 kl 21.15 Detektimen: Drapsalarm

Detektimen: Drapsalarm (t)


NRK1 fredag 16. april kl 21.15
Detektimen: Drapsalarm (2)

Makaber spøk - eller mord?

Kveldens episode i \"Drapsalarm\" starter med at en mann er ute og går en tidlig morgentur langs stranden med hunden sin. Der gjør han et makabert funn.
Han ser et hode stikke opp av sanden, resten av den døde kroppen er begravet. Den døde viser seg å være en ung mann, Adrian McCaffrey, som etter alt å dømme druknet da tidevannet skyllet over ham.
Drapsavsnittets eliteteam, Tessa og Steve, blir satt på saken, og de finner ut at det var en fest på stranden kvelden før. Var Adrians død resultat av en spøk som gikk fryktelig galt, eller dreier det seg om en grusom forbrytelse?
Like etter blir Tessa og Steve kalt til et annet åsted der et åpenbart mord har funnet sted. Sjefen deres, Malcolm Thorne, vil ha begge dødsfallene oppklart så snart som mulig, og derfor beordrer han de to partnerne til å etterforske hver sin sak. Men han skal snart komme til å angre på at han splittet opp det slagkraftige teamet...

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.
26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.
I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).
Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.
NRK1 fredag kl 21.15

Bilde (via Scanpix/Data- tv/Internett)
Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie) etterforsker et mystisk dødsfall på en av Sydneys strender.

Til redaksjonen
Se også bilder lagt ut på seriestarten 9. april.

Australsk kriminalserie
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
Originaltittel: Murder Call
I rollene: Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Av Jennifer Rowe og Hal McElroy
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51