Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. juni 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Røyke-rasjonering

Solveig må være streng og gjemme røykpakken til Thor slik at han skal klare å rasjonere røykingen sin. (Foto: Annelise Jackbo)
Solveig må være streng og gjemme røykpakken til Thor slik at han skal klare å rasjonere røykingen sin. (Foto: Annelise Jackbo)
Forberedelsene til revyen går sin gang, og gjengen står på fra morgen til kveld. Litt tøft er det nok, og Solveig og de andre bekymrer seg fortsatt over Thors skrantende helse. Rasjonering av røyken kan være en løsning.

Noen av deltakerne har skrevet en sketsj med et senilt persongalleri, men Kri er veldig usikker på innholdet. Han lurer på om sketsjen er litt på kanten, og vil høre de andres mening. Thor skjærer igjennom og river i stykker manus for å illustrere hva han mener.

Thor blir fortsatt fort sliten, og de andre bekymrer seg. Solveig påtar seg å ta hånd om røykesakene hans, og sørge for at han ikke får mer enn tre sigaretter per dag.

I peisestua samler regigruppa alle deltakerne for å fortelle hvilke innslag som kommer med i revyen. Dermed er det duket for bråk.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.


NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36
LENKER
  • www.nrk.no/eldrebolgen