Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 12. desember 2001 kl 22.20 Sopranos

Mafiasjef i trøbbel


Mafiabossen Tony Soprano får litt av hvert å stri med i kveldens episode. Han blir anklaget for mord, og kona Carmela kan godt tenke seg å være utro.

Et vitne påstår at han har sett Tony og en av hans medhjelpere begå et mord, og FBI ønsker å innkalle Tony til avhør. Mens Paulie forsøker å avdekke vitnets identitet, forbereder en bekymret Tony seg på å gå i dekning. Pussy blir på sin side presset av FBI-agent Lipari til å skaffe bevis for at Tony er skyldig. To av Tonys aller nærmeste medarbeidere står altså på hver sin side i denne saken.

Tony og Richie, bror til den avdøde mafiabossen Jackie Aprile, er blitt partnere i sportsutstyrforretningen til David Scatino. David har ikke vært i stand til å betale sin spillegjeld til mafiaen og må betale med å la Tony få inntekter fra forretningen. Samtidig introduserer Davids kone Christine sin bror Vic for Carmela. De blir umiddelbart tiltrukket av hverandre, men å innlede et forhold til mafiabossens kone kan være svært risikabelt.

I kveldens episode får vi også se at Tonys sønn, Anthony jr., heller vil dra ut med kompisene enn å gå på kino med far.

Om serien
Organisert kriminalitet sett fra en psykiaters sofa er den noe uvanlige innfallsvinkelen til denne serien som henter handlingen fra et robust amerikansk/italiensk mafiamiljø i New Jersey.

Vi møter mafiabossen og familiemannen Tony Soprano (James Gandolfini), en gjennomsnittlig, middelaldrende mann som nå er havnet i en midtlivskrise. Han har en lydig og pliktoppfyllende kone, Carmela, en opprørsk 17 år gammel datter, Meadow, og en sønn som går under navnet Anthony jr. Tony forsøker å være en god far og ektemann, samtidig som han leder sitt selskap innen "renovasjonsbransjen, men problemene tårner seg opp på begge fronter.

Den nære familiekretsen består også av Tonys mor, Livia, som han prøver å få plassert på aldershjem. Til Tonys private sfære hører ellers den ikke helt hemmelige elskerinnen. Men hans nærmeste fortrolige er psykiateren dr. Jennifer Melfi. Til henne betror han alt - unntatt det hun allerede vet; at Tony er mafiaboss.

Tonys foretaksomme onkel, Corrado "Junior" Soprano, og den ambisiøse nevøen Christopher Moltisanti er sentrale personer også i andre runde av serien "Sopranos" som er spilt inn i New Jersey. Blant Tonys viktigste "forretnings-forbindelser" er Paulie Walnuts og nattklubbeier Silvio Dante. Blant nykommerne er Tonys søster Janice og Richie Aprile, bror til den avdøde mafiabossen Jackie Aprile. En av Tonys beste venner og "businesspartner" Big Pussy Bompensiero, som forsvant på mystisk vis, er tilbake igjen.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: The Sopranos II
Produsert av David Chase
Med James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Jamie-Lynn Sigler, Robert Iler, Nancy Marchand, Aida Turturro, Dominic Chianese, Michael Imperioli, Tony Sirico, Vincent Pastore, Steven van Zandt m.fl.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Mafiabossen Tony Soprano (James Gandolfini) sammen med to av sine nærmeste medarbeidere, Sivio Dante (Steven Van Zandt) og Paulie Walnuts (Tony Sirico).