Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. desember 2009 kl 20.00 Kvelden før kvelden

Lille julaften med Hilde og Arild


I år er det Hilde Hummelvoll og Arild Opheim som skal sørge for førjulsstemning kvelden før kvelden. Med på laget er blant andre Maria Bonnevie, Noora Noor, Sigvart Dagsland, Hank von Helvete, Ole Ivars og selvfølgelig – Grevinnen og hovmesteren.

Hilde Hummelvoll er programleder for sjette året på rad, mens dette blir den store ilddåpen for Arild Opheim (32) – i hvert fall i tv-sammenheng. De fleste kjenner nok igjen den glade strynedialekta fra hans tid som programleder i Norgesglasset i NRK P1.

Harry og Charles
"Harry og Charles" er NRKs store dramasatsing i romjulen, og "Kvelden før kvelden" kan by på flere smakebiter fra serien som tar for seg historien om kong Haakon og dronning Maud før de kom til Norge.

Det blir også besøk av hovedrolleinnehaverne Maria Bonnevie og Jakob Cedergren, samt instruktøren Marit Moum Aune.

Musikalske innslag
I studio vil det som vanlig dukke opp en rekke musikalske og verbale gjester. Det Norske Jentekor får æren av å åpne "Kvelden før kvelden", mens Noora Noor og Sigvart Dagsland synger blant annet en duett ("The Christmas Song").

MGPjr-vinner Jørgen Dahl Moe fremfører vinnerlåta "Din egen vei", og når Ole Ivars entrer scenen med "Ja, da vart det jula", blir det i en helt ny drakt.

Jesus Christ Superstar
Jesus Christ Superstar-stjernen Hans Erik Dyvik Husby, alias Hank von Helvete, tar turen innom studio sammen med presten Cato Kristiansen.

Det blir også en prat med Noora Noor og reservemamma Mona Halvorsen. Psykolog Ragnhild Bang Nes ved Folkehelseinstituttet kommer for å gi oss noen tips om lykke, mens Moods of Norway-gutta, Peder Børresen og Simen Staalnacke, benytter anledningen til å gi noen av gjestene en make-over.

Kokkekunst
Mens Hilde og Arild konsentrerer seg om juleforberedelsene, overlater de kokkekunstene til Lise Finckenhagen. Lise er blant annet kjent for sine kokkeleringer i både Nitimen, Frokost-tv og Sommeråpent. Hun skal lage tradisjonsrik, norsk julemat og geleide seerne trygt i gjennom ribbestekingen slik at alle får sprø svor til jul.

Grevinnen og hovmesteren
Lille julaften-sendingen satte i fjor ny rekord med hele 1, 46 millioner seere. "Kvelden før kvelden" er uten tvil blitt en fast og trygg følgesvenn for nordmenn over det ganske land i innspurten mot julen.

De faste innslagene er nærmest blitt et rituale, og ca kl. 21.00 gjør Grevinnen og hovmesteren sin årlige entré.

Egenprodusert program fra NRK Underholdningsavdelingen
Programledere: Hilde Hummelvoll og Arild Opheim
Prosjektleder: Ida Simonsen, tlf 909 72 437,
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900