Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 23. juli 2002 kl 23.30 Landsbylegane

Vikarlege på prøve


 Foreldreparet Rob (Ben Miles) og Ali Sinclair (Julie Bramall) opplever en uvanlig fødsel. (Foto: Carlton International)
Foreldreparet Rob (Ben Miles) og Ali Sinclair (Julie Bramall) opplever en uvanlig fødsel. (Foto: Carlton International)
Etter landsbylegen David Shearers brå død er den unge vikarlegen Sam Morgan kommet for å arbeide på senteret The Beeches i Cardale. Skuespilleren Joseph Millson (24) fyller den nye rollen. Unge Sam får snart en mulighet til å vise om han duger. Men gjør han det?

Sam må gi øyeblikkelig hjelp til den gravide Ali Sinclair, og komplikasjonene viser seg å være spesielle. Den fødende moren er rammet av kreft.

I forrige episode opplevde vi en nyankommet Sam som følte seg ganske ovenpå i sine nye omgivelser. Pipa får en annen lyd da han må fronte de medisinske komplikasjonene ved en så spesiell fødsel, for ikke å snakke om de emosjonelle utfordringene han står midt oppe i sammen med det rammede ekteparet. Faktisk havner unge Sam på så dypt vann at han må vende seg til kollegaene Joanna Graham og Andrew Attwood for å få hjelp…

Og Andrew er på sin side havnet i et kinkig dilemma. Bokseren Tom Wise skal i ringen og kjempe sitt livs kamp, da en sjokk-diagnose truer muligheten for å nå toppen. Nå rives Andrew mellom plikten til å melde fra til bokseforbundet og lojaliteten han føler overfor sin klient.

Om serien
Nå er vi tilbake på legesenteret The Beeches i Cardale hvor de to legene David Shearer (Adrian Lukis) og Andrew Attwood (Gary Mavers) har måttet jobbe ekstra hardt
etter at Erica Matthews (Saskia Wickham) dro sin vei. Det tok sin tid å finne en som kunne erstatte henne, men nå har sykehuslegen Joanna Graham (Haydn Gwynne) sluttet seg til legeteamet på The Beeches.

I serien møter vi dessuten Davids kone Clare (Fiona Gillies). En gammel kjenning, den frittalende pensjonisten Alice North (Margery Mason), dukker også opp.

”Landsbylegane” gir også et godt innblikk i livet til innbyggerne i småbyen Cardale.
Gripende sykdomshistorier, fengslende profesjonelle dilemmaer og lidenskapelige kjærlighetshistorier har gjort serien til en publikumsvinner.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Peak Practice
I hovedrollene: Gary Mavers, Haydn Gwynne og Joseph Millson
Pressekontakt:Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Foreldreparet Rob (Ben Miles) og Ali Sinclair (Julie Bramall) opplever en uvanlig fødsel. (Foto: Carlton International)