Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. august 2006 kl 23.40 Sugarland Express

Spielbergs første spillefilm

Clovis (William Atherton) og Lou Jean (Goldie Hawn) tar politimannen Slide (Michael Sacks) som gissel.
Clovis (William Atherton) og Lou Jean (Goldie Hawn) tar politimannen Slide (Michael Sacks) som gissel.
Goldie Hawn spiller hovedrollen i Steven Spielbergs debutfilm "Sugarland Express". Filmen, som er basert på en virkelig hendelse, følger sporene til et ektepar fra Texas på flukt fra loven.

Lou Jean Poplins barn bor hos fosterforeldre, og hun har bestemt seg for å få tilbake barnet ved å kidnappe det. Til det trenger hun hjelp av sin ektemann Clovis, men han sitter i fengsel, og hun hjelper ham å rømme,

De tar en politioffiser, Slide, med som gissel, og setter av gårde gjennom Texas til Sugarland. Bak seg har de en hel flåte med politibiler. Selv om Slide etter hvert blir ekteparets venn, er lovens lange arm fast bestemt på å stanse de kriminelle flyktningene.

Cannes-pris
Steven Spielberg og manusforfatterne Hal Barwood og Matthew Robbins vant prisen for beste manus under filmfestivalen i Cannes i 1974. Men Spielbergs første, store publikumssuksess kom med filmen "Jaws" året etter.

Amerikansk drama (1974)
Originaltittel: "The Sugarland Express"
Med Goldie Hawn (Lou Jean Poplin), William Atherton (Clovis Poplin), Ben Johnson (Tanner), Michael Sacks (Slide), Gregory Walcott (Mashburn)
Regi: Steven Spielberg
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
Sendt 22.02.06