Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 16. mars 2008 kl 22.40 Lydverket

Lydverket-favorittene

I forfjor kåret Lydverket amerikanske Band of Horses til årets debutanter, og i fjor toppet de vår liste over årets beste album. Mona B. Riise møtte endelig favorittene under bandets omfattende turné for å finne ut hva som må til for å spille gode konserter etter tre måneder på veien.

Britene i The Kooks har mer til felles med rockepionerene i The Kinks enn et lettfattelig bandnavn. Da de skulle spille inn oppfølgeren til suksessdebuten Inside In/Inside Out, gikk de inn på historisk grunn i The Kinks’ gamle studio, Konk Studio. Gutta i The Kooks har like godt kalt sitt nye album Konk, og de var nylig i Lydverkets studio og testet ut et knippe blodferske låter.

Med låten "Hand Me Down" har Name sust inn i norsk musikkbransje og høstet hyppig radiospilling og 6’er-anmeldelse i VG. Men den eksentriske Oslogutten har allerede lenge vært en anerkjent DJ i byens hiphop-miljø. Men hvordan er det å gå fra å spinne andres plater til å fremføre egne låter? Lydverket fulgte Name da han skulle opptre for aller første gang.

Indie-begrepet slutter aldri å fascinere musikkfans. Det skrives bøker og doktorgradavhandlinger om temaet, og ekspertene diskuterer så busta fyker. Lydverket har møtt flere autoriteter på temaet, som Pavement-vokalist Stephen Malkmus og punklegenden Jello Biafra, for å prøve å bli litt klokere. Om vi ble det, gjenstår å se.

I spalten Lydverket Spanderer gjør den svenske elektronikafavoritten Familjen, en akustisk versjon av hiten "Det snurrar i min skalle"


Egenprodusert musikkmagasin
Programleder: Mona B. Riise
Kontaktperson, Lydverket: Vaktsjef Vivi Stenberg, 23048421/48170315,
Kontaktperson, Programinformasjon: Hilde Ljøen , 23047236/95701147,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900