Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. november 2013 kl 19.45 Bør de gifte seg

Den store kjærlighetstesten


Går det an å forutse hvilke parforhold som vil vare? To av Norges fremste samlivseksperter setter kjærligheten på prøve hos fem forskjellige kjærestepar ved hjelp av personlighetstester og praktiske oppgaver. Sammen vil ekspertene gi sin dom over parforholdet. Har parene det som trengs for et langt og lykkelig samliv?

Halvparten av ekteskapene ender i skilsmisse. Det vil samlivsekspertene Frøydis Lilledalen og Andreas Løes Narum gjøre noe med. Deres oppdrag er å lære nordmenn å velge riktig kjæreste.

- Min erfaring er ikke at folk skiller seg for lett. Det er mer at de tar for lett på selve valget av partner, forklarer Frøydis. De fleste par unngår alle konfliktfylte tema i starten av forholdet, og får ikke prøvd seg på den grå hverdagskjærligheten før livene er så vevd sammen at det er vanskelig å ombestemme seg.

Gjennom en rekke samtaler og tester skal Frøydis og Andreas kartlegge personlighetene til fem forskjellige kjærestepar og finne ut hvordan de er som par. Når det er gjennomført, kan samlivsekspertene gi sin dom. Blir det grønt lys for et langt og lykkelig samliv, får kjæresteparet en gul varsellampe, eller får de et rødt kort – som betyr at de ikke har en framtid sammen? For kjæresteparet kan det bli en deilig bekreftelse eller en vond åpenbaring.

Første episode
I Sarpsborg bor Martin (23) og Beatrice (26). Etter snart fire år som samboere er de i ferd med å ta forholdet et steg videre. De har nemlig kjøpt seg hus. Men hvor godt passer paret egentlig sammen? For selv om Martin og Beatrice er et par, tilbringer de ganske lite tid sammen.

De har forskjellige interesser og ulike ønsker for hva de vil bruke fritiden på. For Martin er det fotball og fiske som gjelder, mens Beatrice kaller seg en partyjente og liker å være sammen med vennene sine. Motsetninger tiltrekker hverandre, men er det likevel like barn som leker best og lengst? Frøydis og Andreas setter Beatrice og Martins kjærlighet på prøve.

Norsk realityserie i 5 deler
Egenproduksjon fra NRK Youngstorget
Presseansvarlig: Silje Marie Lien , tlf: 97 52 52 87
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00