Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 30. juni 2010 kl 23.45 True Blood

Det du helst ikke vil vite

I rollene finner vi blant andre Anna Paquin som Sookie Stackhouse, og Stephen Moyer som Bill Compton - den 173 år gamle mannen Sookie er forelsket i. (Foto: HBO)
I rollene finner vi blant andre Anna Paquin som Sookie Stackhouse, og Stephen Moyer som Bill Compton - den 173 år gamle mannen Sookie er forelsket i. (Foto: HBO)
Bill bryter et vampyr-tabu ved å beskytte Sookie – og må betale en høy pris for sine handlinger.

Sam er satt i et dårlig lys, og deler en hemmelighet med en vantro Sookie. Tara tror hun har blitt rensket for demoner, og feirer frigjøringen med Lettie Mae. Men når hun finner ut hva Miss Jeanettes sanne hensikter er, blir det for mye for henne.

Skummel avsløring
Sookie kommer frem til en forstyrrende avsløring under Arlene og Renes forlovelsesfest på Merlotte’s. Jason og Amy diskuterer hva de skal gjøre med Eddie, og Tara havner i fengsel etter en hendelse i veikanten.

Kreativ straff
På et møte med vampyrklanen må Bill tåle en streng straff for sine fornærmelser mot vampyrene. Det blir så bestemt at han trenger en mer kreativ dom – som involverer et menneske ved navn Jessica.

Om serien
Etter at japanske forskere har utviklet syntetisk blod, kan vampyrer nå plukke med seg en 4-pakning med "True Blood" fra butikken i stedet for å drikke menneskeblod. Vampyrene har organisert seg og kan gå fritt, om ikke komfortabelt, omkring blant vanlige mennesker. Etter solnedgang, vel og merke.

I den søvnige sørstatsbyen Bon Temps dukker plutselig en vampyr opp på baren der Sookie Stackhouse jobber. Hun faller pladask for den bleke, reserverte mannen, men ikke alle rundt henne er like frisinnete.

"True Blood" tar klassiske vampyrmyter til noe nytt og moderne, og lar forholdet mellom mennesker og vampyrer i sørstatenes USA illustrere velkjente fordommer. Ikke alle er like fornøyd med at de døde skal få like rettigheter som de levende, særlig ikke etter vampyrenes blodige fortid. Og slett ikke alle vampyrer liker smaken av syntetisk blod...

"True Blood" er en ny tv-serie fra skaperen av "Six Feet Under". Serien er basert på bokserien "The Southern Vampire Mysteries" av Charlaine Harris.

I rollene: Anna Paquin (Sookie), Stephen Moyer (Bill Compton), Sam Trammell
(Sam Merlotte), Ryan Kwanten (Jason), Rutina Wesley (Tara Thornton), Chris Bauer
(Andy Bellefleur), Nelsan Ellis (Lafayette Reynolds) og Jim Parrack (Hoyt Fortenberry).

Sendt tidligere.


Amerikansk dramaserie
Originaltittel: True Blood
Produsert av HBO
Produsert av Alan Ball, basert på "The Sookie Stackhouse novels" av Charlaine Harris.
Manus: Chris Offutt
Regi: Scott Winant
Pressekontakt: Mette K. Skjong , tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900