Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. januar 2005 kl 20.15 Underholdningsåret 2004

Fra Team Antonsen til Erik Bye

Rune Gokstad og Øystein Bache er programledere for
Rune Gokstad og Øystein Bache er programledere for "Underholdningsåret 2004" (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Øystein Bache og Rune Gokstad har fått oppgaven med å lose seerne gjennom underholdningsåret 2004. Og på hver sin måte står Team Antonsen og Erik Bye i en særstilling i året som gikk.

Programserien Team Antonsen ble en formidabel suksess for NRK, og Erik Byes bortgang 17. oktober skapte et tilsvarende tomrom, ikke bare for NRK, men for hele nasjonen.

Det er litt av hvert underholdningsavdelingen hadde på menyen i året som gikk. Fra Toppen Bechs delikate herregårdsserie "Herskapelig" til "bitchen" Anne Grosvold og "Det svakeste ledd". "Walkabout" med Nils og Ronny, "Hundehjørnet" med Robert Stoltenberg og "Venneprøven " og "Forandring fryder" med Hilde Hummelvoll var mer eller mindre kjente formater, mens "Et dukkehjem" med Gunhild Dahlberg og Mari Grydeland gikk nye veier.

Fredag og lørdag
Gullrekka, "Beat for beat, "Nytt på nytt" og "Først og sist", viste seg å slå an hos seerne også denne sesongen, og "Hodejegerne" med Tande-P. som programleder samlet som tidligere mange seere. På høstparten overtok Tore Strømøy lørdagskveldene med "Noen bedre", mens Øystein Bache samlet kjente personer til politiske løyer i programserien "Løvebakken".

De store anledninger
Som kjent er NRKs underholdningsavdeling absolutt en avdeling for de store anledninger, og 2004 er intet unntak. Den internasjonale finalen i "Melodi Grand Prix Junior" var et stort, men vellykket løft. Det samme kan sies om "Nobels fredspriskonsert" og "Test nasjonen".

I tillegg har kjente og kjære artister fått sine velfortjente programmer: Øivind Blunck i "…blunk Blunck", Øystein Sunde i "Øystein Sunde, og vel så det", Wenche Myhre i programmet "50 år i hundre" og Ingrid Bjørnov i ""Klassisk hærverk – Ingrid Bjørnov i full symfoni".

Fra arkivet
Fra NRKs rikholdige arkiv ble programserier som "Edel vare" og "Riksarkivet" hentet fram, og "Sommeråpent" og "Frokost-tv" er etter hvert blitt "business as usual" for underholdningsavdelingen i NRK.

Egenprodusert underholdning fra Program Oslo, Underholdningsavdelingen
Programledere: Øystein Bache og Rune Gokstad
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78