Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 14. november 2002 kl 20.30 Advokatene

Advokat med fortid

Advokat Eugene Young (Steve Harris) blandes inn i en drapssak og møter sin egen fortid. (Foto: 20th Century Fox)
Advokat Eugene Young (Steve Harris) blandes inn i en drapssak og møter sin egen fortid. (Foto: 20th Century Fox)
Advokat Eugene Young får seg en skikkelig støkk når eks-konen ringer og ber om hjelp. Hennes nye kjæreste er funnet drept i dusjen samme morgen, tilsynelatende ihjelslått med en baseballkølle. Den tilhører Eugene og Sharons felles sønn, Kendall, som bor i lag med moren.

Eugene drar så fort han kan over til sin sønn og tidligere kone for å med selvsyn å inspisere åstedet. Han påtar seg forsvaret av de to når de blir utpekt som hovedmistenkte i saken.

Under sakens gang erfarer Eugene at sønnens forhold til moren ikke er godt. Inne på statsadvokatens kontor omtaler sønnen moren i sterkt svertende vendinger. Faren ber sønnen slutte med det. Blant annet karakteriserer sønnen sin mor med ord som ”utro” og ”billig”. Det gjør vondt for Eugene å møte fortiden på denne måten, men er saken håpløs av den grunn?

”Nynneren”
En annen sak som kommer opp i ukens episode av ”Advokatene”, er med en mann som torturerte og drepte fem mennesker for 20 år siden. Nå søker han om å bli utskrevet fra et psykiatrisk sykehus. Advokatkontoret Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston blir utpekt til å forsvare Walter Arens’ rett til å bli satt fri.

Arens går under navnet ”Nynneren” fordi han pleide å nynne mens han torturerte sine ofre. Advokat Lindsay Dole blir satt på jobben. Etter som hun selv ble stygt behandlet av kvinneplageren ”Nonnen” tidligere i sin advokatkarrière, føler hun innerst inne at det vil være galt å sette ”Nynneren” fri. Men er det riktig av en forsvarsadvokat å tenke slik? Og tenker Lindsay som hun gjør ut fra fordommer eller ut fra genuin intuisjon?

Mer om serien
Den amerikanske serien ”Advokatene” er tilbake med 22 nye episoder, i sin fjerde sesong og med nye vinklinger fra rettssalen der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak ”Ally McBeal” og sykehus-såpen ”Chicago Hope”.

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og fått ja. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 4)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57