Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. november 2002 kl 23.20 Sopranos

Datter på egne vinger

Mor (Edie Falco,t.v.) og datter Soprano (Jamie-Lynn Siegler) støter sammen over datterens planer. (Foto: Warner Bros.)
Mor (Edie Falco,t.v.) og datter Soprano (Jamie-Lynn Siegler) støter sammen over datterens planer. (Foto: Warner Bros.)
Meadow Soprano er kanskje mer lik sin far enn hun vil innrømme. Hun virker deprimert, er tiltaksløs og drømmer om en annen tilværelse.

Meadow Soprano (Jamie-Lynn Siegler) tøfler rundt i huset uten å ha lyst eller energi til å foreta seg noe. Tonys psykolog, dr. Melfi, mener at Meadow muligens er deprimert på grunn av kjærestens død, og anbefaler en psykolog. Plutselig finner Meadow på at hun skal droppe andre året på universitetet og reise til Europa i stedet.

Carmela og Tony prøver å stå sammen om å overtale datteren til å gå tilbake til skolen, men Tony gir seg og sier hun kan gjøre hva hun vil. Til slutt klarer Carmela å få Meadow til å gå til en psykolog før hun bestemmer seg. Til foreldrenes store forskrekkelse anbefaler psykologen at Meadow skal dra til Europa!

Om serien
Handlingen foregår i New Jersey – et steinkast fra New York City. Her hersker Tony Soprano og hans gjeng. Det foregår intense territoriekriger mellom mafiasjefer i området og hjerteskjærende familiefeider. Men også kjærlighet og het elskov, utroskap, narkotika og kaldblodige henrettelser. Tony Soprano er gift med Carmela. De har to barn sammen, Tony jr. og Meadow. Tonys søster Janice gir ham stadige grå hår i hodet. Tony går motvillig i terapi hos psykologen Jennifer Melfi. Onkel Junior blir pustet i nakken av FBI, mens de har vanskeligere for å få has på Tony. For Tony er det en stadig kamp om respekt fra sine undersåtter og for å opprettholde et normalt famileliv og en plettfri forstadsfasade.

Dramaserien ”Sopranos” har vunnet 23 priser i diverse kategorier og blitt nominert til utallige tv-priser. Senest i fjor ble hovedrollehaver James Gandofini belønnet med en SAG-statuett, skuespillerforbundets påskjønnelse. Året før fikk han og serien TV-kritikernes pris pluss en drøss Emmy-priser. Produsenten David Chase har sagt at dette blir den siste sesongen som kommer fra hans penn. Om Warner Bros. og HBO vil fortsette et år til uten ham er heller usikkert.

Amerikansk dramaserie
Sopranos, år 4
Produksjon: Warner Bros./HBO
Produsent/regi: David Chase
I noen av rollene: James Gandolfini (Tony), Lorraine Bracco (Dr. Melfi), Edie Falco (Carmela), Michael Imperioli (Christopher), Dominic Chianese (Onkel Junior), Drea de Matteo (Adriana)
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364