Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. november 2011 kl 20.15 Brenner - historier fra vårt land

Kunsten som ingen ville ha


I kveldens episode reiser Brenner til Nordland på jakt etter kunsten som ingen ville ha. I Oslo forklarer Christian Ringnes hvordan han fikk ideen om en skulpturpark til kvinnens pris. Og er det sant at Vebjørn Sand tyr til tårer for å få viljen sin når han skal realisere kunstprosjekter i det offentlige rom?

Programleder Hans Olav Brenner leter etter mennesker og fenomener som har vært med på å forandre den norske kulturen i løpet av de siste 45 årene. Med sin Volvo Amazon fra 1966 tar han oss med på et roadmovie-eventyr i det dypeste av Norge.

På sin vei gjennom Norge blir det alt fra kokkeshow med Ingrid Espelid Hovig til lukeparkering med Kåre Willoch. Vi skal også se på bygde-Norges fremtid, kunsten ingen ville ha, og hvordan man tar en eksamen i gudstjeneste.

Om serien
Programleder Hans Olav Brenner skal, gjennom seks episoder, jakte på folk og fenomener som har endret norsk kultur. Selv beskriver han serien slik: Vi skal finne ut hva som er i ferd med å skje i norsk kultur. Vi skal få folk til å ta i bruk banneord i gleden over å ha oppdaget noe nytt. I et program fokuserer vi på matkultur, i et annet på kulturlandskapet som gror igjen.

Hans Olav Brenner (32) er kjent fra blant annet "Oslo, 31.august", hvor han spiller kameraten til Anders Danielsen Lie, og som programleder for «Store studio», «Bokprogrammet» og «Huset på prærien» på NRK. Han vant Gullruten for beste mannlige programleder i 2008, og mottok Arne Hestenes’ journalistpris i 2009.

Norsk roadmovie i seks deler
Egenproduksjon NRK (2011)
Programleder: Hans Olav Brenner,
Prosjektleder: Chris Foss
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes ta kontakt med Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900