Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 28. april 2000 kl 20.30 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 fredag 28. april kl 20.30
Filmredaksjonen NRK

Tre nye filmer - og Michelle Pfeiffer

Den første uken etter påske er det bare tre filmer som har premiere: \"Skrik 3\", \"Slam\" og \"Klinkevals\". Filmredaksjonen presenterer likevel et fyldig program med klipp fra de aktuelle premierene og intervjuer med flere utenlandske filmstørrelser, blant dem Michelle Pfeiffer.

Neste uke har filmen \"Historien om oss\" premiere. Det er en kjente regissøren Rob Reiner som har laget ny film. Reiner er kjent fra strålende filmer som \"Spinal Tap\", \"Da han møtte henne\", \"Misery\" og \"Et spørsmål om ære\". Denne gangen er det Bruce Willis og Michelle Pfeiffer som har hovedrollene. Filmredaksjonen har snakket med Pfeiffer.

Marshall og Kennedy
Kathleen Kennedy og Frank Marshall har til sammen produsert over hundre filmer, blant dem megasuksesser som \"Den sjette sansen\", \"Cape Fear\", \"Tilbake til fremtiden\", \"Indiana Jones\", \"Purpurfargen\", \"Gremlins\", \"Poltergeist\". Den legendariske duoen har besøkt Filmskolen på Lillehammer hvor Filmredaksjonen var så heldig å få slå av en prat med dem.

Skrik 3
Filmredaksjonen har truffet både regissør Wes Craven og skuespiller Neve Campbell for å snakke om den tredje filmen i Skrik- rekken. Craven som har regissert alle tre Skrik-filmene, sier at dette skal bli den siste.

Klinkevals
Denne danske filmen handler om den usedvanlig sensuelt anlagte Juliane Jensen. Hun lever et sterkt liv rundt år 1900 i fattige Christianshavn - i regi av Hans Kristensen. Siden Landsorganisasjonen har en finger med i spillet i denne filmen spør vår reporter Pål Bang-Hansen hva nettopp de synes om den.

Slam
Slamminæ er en form for poetisk rap og filmen \"Slam\" et sterkt og realistisk bilde av livet på den andre siden av den amerikanske drømmen. Regien er ved Mark Levin, som alltid er engasjert i de svartes levekår i den amerikanske storbyen. Filmredaksjonen har sett filmen.

NRK2 fredag kl 20.30

Ukentlig filmmagasin
Prosjektleder: Haagen Guttu
I studio: Pål Bang-Hansen og Brita Møystad Engset
Internettansvarlig: Barbro Ross Viallatte
Filmredaksjonens internettside: http.www.nrk.no/film