Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 31. mars 2004 kl 20.35 Presidenten

Full krise for presidenten

Terrorister er på ferde i USA og presidentdatteren Zoey (Elisabeth Moss) er forsvunnet. (Foto: Warner Bros.)
Terrorister er på ferde i USA og presidentdatteren Zoey (Elisabeth Moss) er forsvunnet. (Foto: Warner Bros.)
En sikkerhetsvakt er funnet drept i forbindelse med presidentdatteren Zoeys forsvinning. Hun ble lurt til å bruke ecstasy på sin eksamensfest på universitetet. Samtidig er spesialstyrker på jakt etter terrorister, og det er krise i Persiabukta.

Terroristene mistenkes for å være fra Midtøsten-landet Qumar som president Bartlet gjennom lang tid har hatt en høne å plukke med. I all hemmelighet er en offisiell tjenestemann fra Qumar likvidert, på direkte ordre fra president Bartlet.

Sikkerhetsalarmen synes å gå på alle fronter i denne siste episoden av sesong 4 i den amerikanske serien "Presidenten". Da meldingen om full krise i Persiabukta kommer, sender presidenten straks en flåte fra US Marines.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4), i kveld: "Commencement"
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBC