Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. juni 2000 kl 22.00 Kjell Nupen - rekonstruksjon av den absolutte idyll

Kjell Nupen - rekonstruksjon av den absoNRK1 onsdag 7. juni kl 22.00
Kjell Nupen - rekonstruksjon av den absolutte idyll

Kjell Nupen - en profilert kunstner

Kjell Nupen var 13 år gammel da han bestemte seg for å bli maler. Han har aldri tvilt på avgjørelsen. Som 20-åring var han innkjøpt av de mest betydningsfulle museer og offentlige samlinger. På 80-tallet begynte han å føle at han ble fratatt sitt eget navn. Folk snakket om Nupen-blått, Nupen-parken osv.

Unge akademistudenter omtaler Kjell Nupen som om han skulle vært 80 år, men i virkeligheten har han ennå mye ugjort som kunstner. I vår stilte han ut et utvalg av tidligere arbeider i Sørlandets kunstmuseum og i Lillehammer kunstmuseum. Han har beveget seg fra den politiske 70-tallskunsten til det mer meditative og stillfarende. - Du trenger ikke brøle for å ha noe å si, poengterer Nupen.

Et bilde blir skapt
I kveldens program følger vi Kjell Nupens utvikling som kunstner og tilblivelsen av ett av hans nyeste malerier, \"Rekonstruksjon av den absolutte idyll\". Dette er et maleri som er et slags retrospektivt bilde, nytt, men samtidig med sitater fra tidligere bilder. - Målet mitt er i løpet av livet å klare og lage ett godt arbeid - så jeg kan si til meg selv at det var fornuftig å bruke så lang tid på verkstedet. Det er vel den drømmen vi alle har - å skape noe som står, sier Kjell Nupen i programmet.

NRK1 onsdag kl 22.00

Bilde
Kjell Nupen i sitt verksted i Tvedestrand under arbeidet med maleriet \"Rekonstruksjon av den absolutte idyll\". (Foto: Marianne Jakobsen)

Kunstnerportrett av maleren Kjell Nupen
Ved Marianne Jakobsen og Halvard Iversen, NRK Sørlandet

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41