Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 1. september 2005 kl 20.05 Livet med Larkins

En ny Larkin skal bli født

Charley og Mariettes er blitt foreldre, familien Larkins første barnebarn, og det blir derfor mye styr og stell.(Foto:Yorkshire Television)
Charley og Mariettes er blitt foreldre, familien Larkins første barnebarn, og det blir derfor mye styr og stell.(Foto:Yorkshire Television)
Etter sin turbulente og amorøse ferie i Frankrike er familien Larkin trygt tilbake på gården i Yorkshire. Hverdagen preges nå av det faktum at en ny Larkin er ventet. Mens Pop selv naturligvis opprettholder sin robuste livsstil og tar for seg av livets små gleder.

Det er altså Charley og Mariettes aktiviteter som nå har slått ut i full blomst. Det blir familiens første barnebarn, og det er derfor mye styr og stell. Charley og Mariette har fått seg en liten bolig på den andre siden av Larkins jorde.

Hele familien er på tå hev når forløsningen nærmer seg. Pop finner selvsagt all grunn til å feire også denne dagen. Men når det blir snakk om dåp, blir det en smule forvirring. For ingen av Larkins seks barn er døpt. Kanskje skulle man like godt foreta en massedåp nå? Da blir det jo enda større grunn til en skikkelig hurrafest!

Om serien
Livet med Larkins (Darling Buds of May) er basert på bøkene til H.E. Bates, og er spilt inn i England og Frankrike. Serien ble første gang sendt i 1991, og ble en voldsom suksess både her hjemme og i England.

Livet med Larkins ble også gjennombruddet for smellvakre Catherine Zeta Jones, som nå er en av Hollywoods største stjerner og er gift med Michael Douglas. Hun var 22 år da serien ble spilt inn og har rollen som eldstedatteren Mariette.

Serien tar oss med til året 1958, og livet er bare fryd og gammen hos familien Larkin. Familieoverhodet Pop Larkin har et hjerte av gull, men tar gjerne de rareste snarveier for å tjene noen slanter. Han er glad i mat, særlig ketchup, og han heller ned sterke cocktails med største fornøyelse.

Ma er den husmoderlige kraft som med all sin frodighet holder minimal orden i kaoset. Det vil si, orden er og blir en sterk overdrivelse i den familien. Paret har seks barn i alt.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dramaserie 1991
Originaltittel: Darling Buds of May (serie 2)
Produsert av: Yorkshire Television
Med David Jason, Pam Ferris, Catherine Zeta Jones, Philip Franks, Rachel Bell, Moray Watson, Julie Davies, Christina Giles, Katherine Giles, Stephanie Ralph, Ian Tucker.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann tlf 23 04 78 53 / 907 75 758