Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 12. mai 2007 kl 21.00 Niern: Høye hæler

Spansk familiedrama

Moren Becky (Marisa Parades) og datteren Rebecca (Victoria Abril) forhold er mer anspent enn det ser ut. (Foto: Polygram Film Int. Ltd.)
Moren Becky (Marisa Parades) og datteren Rebecca (Victoria Abril) forhold er mer anspent enn det ser ut. (Foto: Polygram Film Int. Ltd.)
Becky er en popsanger på 60-tallet som ofrer alt for karrieren. Hun overlater datteren Rebecca til barnefaren, og drar utenlands. 15 år etter gjenforenes mor og datter. Datteren er fylt av både kjærlighet og hat til moren, og forholdet er langt fra godt.

I oppveksten prøvde Rebecca å ape etter moren så godt hun kunne, uten store hell. Bortsett fra én ting: Manuel, direktør for et privat tv-selskap og morens tidligere elsker. Rebecca gifter seg med Manuel uten å fortelle at hun er Becky del Paramos datter, men dette finner han snart ut. Rebecca får imidlertid jobb i Manuels tv-selskap som nyhetsoppleser.

Den kvelden Becky kommer hjem til Madrid, går alle tre ut for å spise middag. De går for å se dragartisten Femme Latal, som gjør en parodi på Becky. Moren skjønner at Rebeccas ekteskap er et stort feiltrinn når Manuel prøver å gjenoppta forholdet deres.

En kveld blir Manuel funnet myrdet i huset sitt, og tre kvinner har vært innom på besøk. Han hadde sex med én av dem, Isabel, en nyhetsoppleser i samme program som Rebecca. Han hadde en meget spent samtale med en annen, Becky, som følte seg bedratt etter å ha erklært ham sin kjærlighet igjen. Og til slutt Rebecca, hans lovlige kone, som fant ham død.

Dommer Dominguez er ansvarlig for etterforskningen, og den avdekker Beckys ønsker om å få Manuel tilbake. Dette skaper et gap mellom mor og datter som ingen bro kan forene.

Spansk/fransk drama (1991)
Originaltittel: "Tacones lejanos"
Med Marisa Parades (Becky), Victoria Abril (Rebecca), Feodor Atkine (Manuel), Miriam Diaz Aroca (Isabel) og Miguel Bosé (dommer Dominguez)
Regi: Pedro Almodóvar
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no