Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. juni 2001 kl 20.05 Absolutt norsk

Heidundrende fest hos Rune Larsen

Ingrid Bjørnov og Bjarne Brøndbo i
Ingrid Bjørnov og Bjarne Brøndbo i "Absolutt norsk". (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
Rune Larsen fester med gutta i D.D.E i kveldens ”Absolutt norsk”! Og de er ikke alene; både Ingrid Bjørnov, Jan Eggum og revyparet Ylvis slår følge på det som blir et heidundrende lag. Festen når sitt høydepunkt i et trekkspillnummer som mangler sidestykke i norsk fjernsynshistorie.

D.D.E. er festbandet over alle festband. Når dette sjumannsorkesteret drar i gang, er det ikke en eneste sjel i lokalet som klarer å sitte stille. Bjarne Brøndbo og resten av gjengen kommer også med en musikalsk overraskelse rundt pianoet.

Ingrid Bjørnov har i løpet av de siste par årene vist helt nye sider ved sitt allsidige talent. Vi kjenner henne som pianist, komponist og arrangør/dirigent fra Dollie de Luxe, men i ”Absolutt norsk” er det visesangeren og satirikeren vi skal bli bedre kjent med.

Karl Andreas Ellertsen er den sju år gamle gutten som sjarmerte tv-seerne i senk i ”Norge rundt” og i det første ”Absolutt norsk”-programmet. Her dukker han opp igjen – i duett med Jan Eggum.

Ylvis og Noteknekk
Ylvis har en kommentar til utenlandske ”popular arts”-skoler som klekker ut unge talenter. Vegard og Bård har vært på en skole hvor de har spesialisert seg på ”infusicals” (info + musical = infusical)!

Sissel Bjørgan og Magnhild Bruheim er forfatterne bak boken ”Lykkeland”, som brukes som premie i ”Noteknekk”. Omsider stiller forfatterne selv opp i konkurransen.

Om ”Absolutt norsk”
Som tittelen antyder dreier Rune Larsens nye underholdningsserie seg utelukkende om norsk musikk og norske aktører. I 11 programmer utover våren og sommeren lar han oss møte en rekke av landets mest populære artister, med to til tre hovedgjester i hvert program.

Et knippe faste personer er med Rune Larsen i de 11 programmene. Jan Eggum er tydelig til stede både som utøvende artist og i kraft av sin posisjon som redaktør for ”Norsk popleksikon” som er basis for innholdet i ”Absolutt norsk”. Revyparet Ylvis, som består av brødrene Bård og Vegard Ylvisåker, retter skråblikk mot norsk populærmusikk, og Atle Halstensen er seriens musikalske leder.

Det er også plass til en konkurranse bygget over ”Notknekk”-prinsippet, der deltakerne er spesielt inviterte gjester. Noteknekk, som tidligere har gått i tre omganger på NRK, ble en gedigen publikumssuksess, og selv om utgaven i ”Absolutt norsk” er kortere og kun vil dreie seg om norsk musikk, vil seerne kjenne igjen mange av elementene. Det blir en poenggiving for riktig svar, og ekstra poeng for sjarm i form av Mozartkuler.

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Hordaland
Programleder: Rune Larsen
Prosjektleder: Trond Lillealtern
Produksjonsleder: Gunn Aasen
Pressekontakt:Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilder
1. Ingrid Bjørnov og Bjarne Brøndbo i ”Absolutt norsk”. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)

2. Ingrid Bjørnov viser sider som visesanger og satiriker i ”Absolutt norsk”. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)

3. Fullt hus hos Rune Larsen lørdag 30. juni. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)

4. Sjuåringen Karl Andreas Ellertsen i duett med Jan Eggum. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)

5. Sissel Bjørgan og Magnhild Bruheim, forfatterne av Noteknekk-premien boka “Lykkeland”, deltar selv i Noteknekk i ”Absolutt norsk”. (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)


LENKER
  • Absolutt Norsk