Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. mars 2012 kl 20.15 Team Bachstad

Vennlig møte med persernes rike


Brannbilen har nådd det kontroversielle landet Iran, men Øystein og Rune møter kun vennlighet og blir forundret over landets dårlige internasjonale "rykte".

Team Bachstads deltagelse i Mongol Rally fortsetter, og i dagens etappe er det Iran som utforskes. Uansett hvor teamet kommer blir de møtt med vennlighet og interesse. De blir invitert hjem til en iransk familie som serverer både lunsj og middag, og som guider dem rundt.

Brannbil til besvær
Turen gjennom Iran går allikevel ikke uten problemer. Tanklokket til bilen forsvinner, men noen ungdommer bruker formiddagen sin til å kjøre rundt i byen for å finne et nytt. Til slutt dukker det opp en mann med tilsvarende bil som vil gi teamet sitt eget. I Teheran må Øystein og Rune hente viktige motordeler som er blitt sendt dit fra Norge. De ender opp med gratis klipp og barbering

Bilen koker flere ganger etter en fjellpassering nær det Kaspiske hav, på flere tusen meters høyde. Reisen fortsetter mot Turkmenistan, men siden teamet har passert nok en tidssone, kommer de for sent frem til grensen. Overnattingen blir dermed på et underlig hotell tsom er omt for gjester og ansatte.

Om serien
Øystein Bache og Rune Gokstad deltar i Mongol Rally der de skal kjøre en pensjonert brannbil fra Oslo til Mongolias hovedstad Ulan Bator.

Motortrøbbel, språkforvirring og mageproblemer er bare noen av utfordringene humorduoen møter på den eventyrlige reisen. Veldedighetsbilløpet blir omtalt som "verdens beste eventyr", og i overkant av 300 biler deltar – de aller fleste som stiller til start, er lite egnet for turen.

Norsk humorserie.
Produsert av NRK (2011).
Med Øystein Bache og Rune Gokstad.
Presseansvarlig: Aesha Ullah mobil: 41 41 46 53, tel: 23 04 93 75. TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice tlf 815 65 900.