Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. juni 1999 kl 20.15 Trill rundt med Michael Palin

Trill rundt med Michael Palin (t)


NRK1 søndag 27. juni kl 20.15
Trill rundt med Michael Palin (2:10)

Palin spiser rå blekksprut i Japan

På sin fascinerende tur \"trill rundt\" Stillehavet reiser Michael Palin i dette andre programmet til Japan og Korea. På den avsidesliggende øya Sado besøker han et lokalt vertshus der han kjemper seg gjennom et 10-retters måltid med blant annet rå blekksprut og sjøøre dynket i det japanske risbrennevinet sake.
Øya Sado er et gammel forvisningssted i det Japanske hav. Befolkningen livnærer seg stort sett av risdyrking og fiske.
I Tokyo møter Michael en av sine mest trofaste beundrere, Mayumi, som startet å skrive til ham for 20 år siden. Hun viser ham et Tokyo som er ukjent for Vesten og tar han blant annet med på et hesteveddeløp. De satser på rett hest, og pengene \"fortæres\" på en restaurant der det mest utsøkte på menyen er småfisk som har drukket seg til døde på sake!
Michael Palin forlater Japan etter å ha tatt del i en fargerik festival i Nagasaki. En ferje tar ham til Sør-Korea og til hovedstaden Seoul hvor han er vitne til opptøyer og et bryllup.

Om serien
Michael Palin har reist jorda rundt på 80 dager og fartet fra pol til pol. I en serie på ti programmer følger vi skuespilleren, manusforfatteren og fjernsynsreporteren på hans mest ambisiøse og spektakulære reise; rundt verdens største hav, Stillehavet! Mange eventyrere har utforsket Stillehavsøyene, seilt langs kysten av Asia og Amerika, men ingen har tidligere reist \"trill rundt\". Palins mål er å besøke 18 land som grenser til havet som dekker en tredjedel av jordens overflate i løpet av ett år!
Med Beringstredet som utgangspunkt en tidlig sensommermorgen legger Palin ut på sin fascinerende reise på 50.000 engelske mil. På sin slentrende og humoristiske væremåte besøker han blant annet Russland, Kina, Vietnam, Filippinene og flere land i Sør-Amerika. I programmene kommer han i prat med over 300 mennesker og opplever fascinerende lokale skikker.

Om Michael Palin
Etter historiestudier ved Universitetet i Oxford, var Michael Palin manusforfatter og skuespiller i komikergruppen Monty Python på BBC (1969-74). Han har siden bidratt som manusforfatter og skuespiller i gruppens filmer, blant annet \"Monty Python og ridderne av det runde bord\", \"Profeten Brians liv og historie\" og \"Meningen med livet\". Han har også hatt hovedrollen i filmkomedier som \"Med svin på skogen\" og \"En fisk ved navn Wanda\". TV-seere kjenner han best fra de prisbelønte reiseprogrammene \"Rundt jorda på 80 dager\" (1989) og \"Pol til pol\" (1992).

NRK1 søndag kl 20.15

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Michael Palin besøker Kodo- trommeslagerne på øya Sado i det Japanske hav, og han får slå på den digre Taiko-trommen.

2. En tankefull Michael Palin planlegger sin neste etappe på turen rundt Stillehavet.

Britisk serie fra BBC i 10 deler
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123