Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. juli 2000 kl 23.15 Nattkino: Mambo Kings

Nattkino: Mambo Kings (t)


NRK1 lørdag 29. juli kl 23.15
Nattkino: Mambo Kings

Latinamerikansk ørenslyst

Tidlig på 1950-tallet kommer to kubanske brødre til New York for å friste lykken. Cesar og Nestor jobber hardt på dagtid, men om kvelden spiller og synger de seg tilbake til sine kulturrøtter i en liten nattklubb i Harlem. Snart danser hele New York mambo!

Brødrenes vei til suksess er ikke enkel. De møter en forherdet mafioso som impresario, de får problemer med kjærligheten, og for yngstemann er lengselen tilbake til Cuba nesten ikke til å bære.
Antonio Banderas, spansk filmstjerne fremfor noen, hadde i denne filmen fra 1992 sin engelskspråklige debut. Han spiller Nestor, en følsom og innadvendt fyr som først og fremst uttrykker seg gjennom musikken. Hans bror, den livsglade bandlederen Cesar (Armand Assante), er en forførelsens mester både på det musikalske og erotiske området.

I rollene som de to brødrenes kvinner møter vi Cathy Moriarty og Maruschka Detmers.
Filmens betydelige musikalske innslag blir ivaretatt av kjente utøvere som Tito Puente og Celia Cruz, som begge har roller i filmen. Puente er kjent under tilnavnet \"The King\", mens Celia Cruz regnes som førstedamen innen afrokubansk musikk.

Pulitzer-roman
Manuset til \"Mambo Kings\" er bygd på en Pulitzer-vinnende roman av Oscar Hijuelos, \"The Mambo Kings Play Songs of Love\".

Regien er ved debutanten Arne Glimcher, som har uttalt om de to hovedrolleinnehaverne:
- Det var fantastisk å arbeide med en mann som Armand Assante. Det var som å hanskes med Grand Canyon - en mektig naturkraft. Han spiller Cesar på en helt forbløffende måte.
- Banderas var jeg oppmerksom på fra Pedro Almodovars filmer. Jeg oppfatter Banderas som en av de store skuespillere i sin generasjon. Antonio og Armand i samspill er ren magi!

NRK1 lørdag kl 23.15

Bilder
1. Antonio Banderas (t.h.) og Armand Assante som brødrene Nestor og Cesar.

2. og 3. The Mambo Kings fra Cuba setter det danseglade New York på ende tidlig på 50- tallet.

4. Antonio Banderas som yngstebror Nestor.

5. Cathy Moriarty spiller Cesars yppige kjæreste, sigarettpiken Lanna Lake.

6. Maruschka Detmers som Nestors venninne Dolores.

Amerikansk spillefilm fra 1992
Basert på en roman av Oscar Hijuelos
Regi: Arne Glimcher
I rollene: Armand Assante, Antonio Banderas, Cathy Moriarty, Maruschka Detmers, Desi Arnaz Jr., Celia Cruz og Tito Puente
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51