Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. mars 2008 kl 22.10 Detektimen: Kalde spor

Mysterier fra fortiden


"Kalde spor" er tilbake i nye dobbeltepisoder på fredager. (BBC-foto)
Førstebetjent Peter Boyd og hans team er tilbake i nok en omgang av den Emmy-belønte serien "Kalde spor". Nå får etterforskningsgruppen en ny, dyktig medarbeider, patologen Eve.

Det finnes ikke noe slikt som en uløst mordsak. En usannsynlig påstand kanskje, men den er likevel mottoet til Peter Boyd og teamet hans av kriminalteknikere og etterforskere.

Nå er de tilbake i Detektimen for å gjenåpne flere såkalte kalde saker fra fortiden. Med innsats fra alle parter, og ikke minst ved hjelp av Storbritannias hemmelige tjenester, MI6, klarer teamet ofte å kaste nytt lys over gamle saker fra fortiden, og sørge for at rettferdigheten omsider skjer fyllest.

Ny på laget er Eve Lockhart, spilt av Tara FitzGerald. Hun er en ekstremt hardt arbeidende og dyktig patolog. Hun er også en intens og til tider uforutsigbar kvinne.

Støpt i sement
I første sending må Peter Boyd oppklare et 16 år gammelt mysterium. Et lik er funnet som det ikke er mulig å identifisere. Det eneste man kan slutte seg til, er at det dreier seg om en tenåringsgutt som er druknet i sement.

Etterforskningen gir ledetråder som peker i retning av gamle irske seder og skikker. Teamet kommer på sporet av en familie som består av reisende.

Noen av dem og flere i kretsen omkring baserer tydeligvis sin livsførsel på gamle hedenske og druidiske ritualer. Men kan noe av dette gi en pekepinn om hvordan den unge gutten havnet i sementen?

Om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Kalde spor" (Waking the Dead) er blant Storbritannias mest populære serier og vant den internasjonale Emmy-prisen for beste dramaserie i 2004.

Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har i vår tid revolusjonert politiets etterforskningsmetoder. Etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår. Når nye vitenskapelige landevinninger og opplysninger muliggjør det, vil spesialgruppen for uløste kriminalsaker gjenåpne etterforskningen. Enheten har sitt hovedkvarter i London.

Foruten førsteinspektør Peter Boyd, spilt av Trevor Eve, består spesialenheten av psykologieksperten av Grace Foley (Sue Johnston), patologen Eve Lockhart (Tara FitzGerald) samt etterforskerne Spencer Jordan (Wil Johnson) og Stella Goodman (Felicity Du Jeu).

Britisk kriminalserie (2007)
Originaltittel: Waking the dead, series 6
Kveldens episode: Waking the dead, series 6: Wren Boys
Produksjon: BBC Worldwide
I hovedrollene: Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Grace Foley), Tara FitzGerald (Eve Lockhart), Felicity Du Jeu (Stella Goodman), Wil Johnson (Spencer Jordan)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside på BBC