Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. mai 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Bursdagsbarn på Solhov

Randi skjenker vin til bursdagsbarnet. (Foto: Annelise Jackbo)
Randi skjenker vin til bursdagsbarnet. (Foto: Annelise Jackbo)
Deltakerne har fått snusen i at Kri har bursdag, og det må selvfølgelig feires. Han har for alvor skjønt at tiden er knapp frem til premieren på revyen, og har satt opp en stram prøveplan som de skal øve etter.

Kri mener folket er veldig slurvete med å passe tiden til tross for at Sven Nordin har advart mot tidspresset. Nå har han innkalt til møte for å forbedre møtedisiplinen, og her gir han klar beskjed om at alle må skjerpe seg. Eva og Biggen er misfornøyd med å få kjeft, mens Ivar og Henry er helt enig med Kri i at ting må endres.

Som en liten gest har noen av deltakerne stelt i stand en uhøytidelig bursdagsfeiring for Kri i peisestua. Det blir en positiv overraskelse for møtelederen.

Mens de andre 11 øver for fullt, har Turid fått noen dager fri. Hun er tilbake i Oslo i barnebarnets konfirmasjon.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36LENKER
  • http://www.nrk.no/eldrebolgen/