Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 27. juni 2009 kl 22.15 John Adams

Gjenforenes med kone og barn


Abigail blir gjenforent med sin kjære mann i Paris, men lykken varer ikke lenge. Kort tid etter ankomsten blir John Adams sendt til London, som landets første minister i England.Der har han et dramatisk og minneverdige møte med kong George III.

Året er 1781, britene har overgitt seg ved Yorktown og den amerikanske uavhengighetskrigen går mot slutten. Etter å ha tryglet motvillige hollendere om pengestøtte, åpner de lommebøkene på vidt gap for Adams og Amerika nå som de ser hvem som vinner.

Overtaler kongen
Tilbake i Frankrike, sender Adams bud etter Abigail. Paret nyter livets glade dager i luksuriøse omgivelser, men etter kort tid må Adams til London når han blir utnevnt som landet første minister i England. Adams legger ingenting i mellom når han får en avtale med kongen, og det blir et dramatisk og minneverdig møte der Adams får kong George III til å anerkjenne USA som en selvstendig nasjon.

Etter denne bragden får Adams og Abigail reise tilbake til Boston og barna deres, hvor Adams blir mottatt som en folkehelt. Valget av USA første president og visepresident står for tur, og Adams må igjen ofre privatlivet sitt for politikken.

Om serien
John Adams er en historisk dramaserie i syv deler, basert på en biografi av David McCullough med samme navn. Den omhandler livet til en av Amerikas minst forståtte og undervurderte landsfedre. For mange har glemt at det faktisk var John Adams som ledet frigjøringskampen mot den britiske tronen, som overtalte Thomas Jefferson til å skrive uavhengighetserklæringen og som sørget for å forene de amerikanske stater. I rollen som USA andre og nokså glemte president finner vi Paul Giamatti.

Amerikansk historiedrama (2008)
Originaltittel: John Adams
Kveldens episode: Reunion
Produksjon: HBO
Regissør: Tom Hooper
Produsenter: Tom Hanks og Gary Goetzman
I tittelrollen: Paul Giamatti
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 230 44 101/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900