Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 15. mars 2009 kl 17.30 Åpen himmel: Forsoning

Forsoning

Terje Forsberg opplevde vold og omsorgssvikt – nå søker han forsoning. (Foto: NRK)
Terje Forsberg opplevde vold og omsorgssvikt – nå søker han forsoning. (Foto: NRK)
Vold og omsorgsvikt preget oppveksten til Terje Forsberg. Det førte til et liv i rus, og ønske om hevn over alle som sviktet ham. I "Åpen himmel" forteller han åpenhjertig om livet sitt, og ikke minst om forvandlingen. Det skjedde et tilgivelsens mirakel da han i stede for hevn, nå ønsker forsoning.

Vi møter ham i Fjære kirke i Grimstad. En gammel middelalderkirke fra 1100- tallet, og de gamle kirkemurene har nok hørt mangt et hvisken om tilgivelse, ikke minst fra den tid da skriftestolen var vanlig.

Utenfor Fjære kirke står minnesmerket over den lokale helten i Grimstad, Terje Viken. Det kjente Ibsen-diktet om Terje Viken vil ramme inn programmet, og vi møter presten Tom Martin Berntsen i en litt spesiell rolle. Han kan diktet utenat, og vil i løpet av programmet deklamere det og fortelle om denne spesielle mannen. En fortelling som på sin spesielle måte illustrerer tanker om både hevn, forsoning og tilgivelse.

Terje Viken og Terje Forsberg. Sistnevnte har skrevet bok om sin livshistorie, "Aldri for sent å bli et lykkelig barn", og i "Åpen himmel" får vi høre hans sterke livsberetning. Han har selv valgt ut salmene som fremføres av gruppa "Salmeklang."

Innkjøpt livssynsprogram (2009)
Produksjon: Sanden Media AS
Programleder: Gunhild Aksnes Kristiansen
Regi/prod.leder: Brita Sørli Jærnes
Prosjektansvarlig NRK: Helge Gudmundsen, tlf. 958 79 025
Kontakt Programinformasjon
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no