Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 9. januar 2005 kl 20.10 OL-kavalkade

Høydepunkter fra Athen

Mer enn 300 timer ble sendt fra OL i Athen av NRK TV-sporten. På den første dagen i det nye året får vi gjenoppleve høydepunktene fra de 16 dagene, der idrettsfolk fra hele verden konkurrerte i 28 ulike idretter på 35 arenaer.

Fem gull og en bronse ble den norske medaljefasiten fra OL. Noen medaljer var mer eller mindre "bestilt" på forhånd, mens Andreas Thorkildsen sto for den største overraskelsen med sitt gull i spydkast.

De store norske øyeblikkene, men også nedturene, blir selvsagt viet behørig plass i OL-kavalkaden. Vi får også de minneverdige bildene av aktører fra andre land og de gode historiene som tåler å fortelles igjen.

Athen huskes også som dopingskandalenes OL. Totalt ble 26 juksemakere avslørt i forkant av eller under mesterskapet.

Seersuksess
Før lekene startet, ble det snakket om kaos på mange plan, men det viste seg at grekerne fikk anleggene ferdig i tide, og arrangementet gikk smertefritt.

Tv-messig var Athen-OL en stor suksess med rekordseertall over hele verden. Her hjemme ble OL en kraftig seermagnet for NRK. Folk satt klistret til skjermen fra tidlig om morgenen for å få med seg alt, og seeroppslutningen var høyere enn noen hadde forventet.

OL-kavalkade fra NRK Sport TV
Redigert av Arild Andersen, Geirr Larsen og Christian Ziegler Remme
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99

LENKER
  • Les mer