Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 20. oktober 2000 kl 20.55 Hjertets hemmeligheter

Hjertets hemmeligheter (t)


NRK2 fredag 20. oktober kl 20.55
Hjertets hemmeligheter

De voksnes hemmeligheter

\"Hjertets hemmeligheter\" er en oppvekstskildring lagt til det katolske Spania midt på 60-tallet. Ti år gamle Javis storøyde møte med voksenverden er både morsom, skarp, klok
og rørende. Hvorfor blir livet så veldig komplisert når man blir voksen?

Javi og hans eldre bror, Juan, vokser opp hos sine tanter i en mellomstor by hvor de går på en klosterskole som drives av prester. Guttene deltar i skolens operaoppsetning, og om kveldene lærer de å danse av en kvinne som stadig får blåveiser av mannen sin.

I påsken drar brødrene på ferie til den lille landsbyen der deres mor og svoger bor. Her finnes det et hus med et avlåst rom, og i byens forlatte spøkelseshus ruger en hemmelighet under fuglen på trappen. De myrdede roper fra det hinsidige under kjellergulvet.

Her kommer de guttene på sporet av de voksnes hemmelige liv og levnet. Kirken og døden er også sentrale temaer i filmen. Har vi nok tid til et rettskaffent liv? Javi observerer dette fra barnets horisont, i en film som er fri for de veslevoksne betraktninger vi så ofte møter i barnefilmer ment for voksne.

Oscar-nominert
\"Andoni Erburu er et funn i rollen som Javi, i denne følelsesvare og meget stilsikre skildringen av et guttesinn og et noe vanskelig familieliv,\" skrev Aftenpostens filmanmelder Per Haddal.

Denne spansk-fransk-portugisiske spillefilmen ble i 1997 nominert til Oscar for beste utenlandske film. Flere anmeldere utropte filmen til årets perle. \"Hjertets hemmeligheter\", signert Montxo Armendariz, vant også prisen Den blå engel ved filmfestivalen i Berlin samme år.

NRK2 fredag kl 20.55
Tidligere sendt 5.11.99

Spansk-fransk-portugisisk spillefilm fra 1996
Originaltittel: Secretos del Corazon
Regi: Montxo Armendariz
I rollene: Andoni Erburu, Alvaro Nagore, Carmelo Gomez, Charo Lopez, Vicky Pe?a, Silvia Munt m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)Bilder
1. Javi og Carlos betrakter de voksnes gjøren og laden med storøyd nysgjerrighet.
2. De voksnes mangslungne hemmeligheter blir avslørt i kveldens spansk-fransk-portugisiske film.