Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 22. februar 2009 kl 21.10 Hovedscenen: Minnekonsert for Luciano Pavarotti

En kveld for Pavarotti

Placido Domingo (t.v.) og José Carreras deltok på minnekonserten for Luciano Pavarotti sist høst. (Foto: EuroArts Music Int.)
Placido Domingo (t.v.) og José Carreras deltok på minnekonserten for Luciano Pavarotti sist høst. (Foto: EuroArts Music Int.)
Luciano Pavarottis kumpaner fra Three Tenors – Placido Domingo og José Carreras – bidro i fremste rekke på konserten for verdenstenoren som gikk bort sist høst. Minnekonserten ble holdt i Petra i Jordan på Pavarottis fødselsdag, 12. oktober, med bidrag fra en lang rekke kjente sangere.

Tenorene Roberto Alagna og Andrea Bocelli, sopranen Angela Gheorghiu, barytonen Sherill Milnes – og dessuten Zucchero og Sting – er med i den lange rekken artister som hyller Pavarotti i minnekonserten. Praha-filharmonikerne spiller under ledelse av Eugene Kohn.

Et stort hjerte
"Luciano var et stort menneske, med et stort hjerte og en sjenerøsitet som tonet fram i hans stemme. Å lytte til den gjorde oss alle rikere," uttalte Sting som vi bl.a. får høre sammen med Angela Gheorghiu i en duett fra Mozarts "Don Giovanni".

Overskuddet fra konserten går til FNs høykommisær for flyktinger (hjelpeprogrammet for Afghanistan) samt Verdens matprogram.

Tysk musikkprogram (2008)
Originaltittel: Salute Petra - Celebrating the Life of Luciano Pavarotti
Produsert av: EuroArts Music International GMBH
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no