Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. juli 2005 kl 19.30 Drømmehjemmet

Vill vest på boligmarkedet

En av USAs mest fasjonable adresser er overraskende nok i en dal i delstaten Wyoming. Rikfolk flest liker å ha flere hjem, og mens russere ønsker seg et krypinn i London, kan britene godt tenke seg et hus på Barbados. For mange rike amerikanere er Hampton’s og Palm Beach gode valg, men de virkelige rike søker til midtvesten og den vesle byen Jackson Hole.

Her kan du regne med å betale fire millioner dollar for en tømmerhytte, mens en ranch gjerne koster det femdobbelte. I tillegg til et rådhus, en sheriff og noen barer har det lille stedet rundt 400 eiendomsmeglere. Kampen om de beste eiendommene og kundene er knallhard.

Hvorfor akkurat her?
Sothesby’s er en av nykommerne på boligmarkedet i Jackson Hole, og kan allerede skilte med noen særdeles lekre eiendommer i porteføljen. Men hvorfor skal de søkkrike amerikanerne på død og liv kjøpe seg en luksusbolig akkurat her?

En forklaring er at noen av USAs vakreste områder ligger her, som Yellowstone nasjonalpark. Samtidig representerer det lille samfunnet på romantisk vis en del av USAs historie - med cowboyer og pionerer, gårdsdrift og fokus på familien og verdier. I tillegg har Wyomings natur vært kulisser for en rekke Hollywoodfilmer, og landskapet forbindes med grandiose historier og heltedåder, som i westernklassikeren "Shane" fra 1953. Og helt til slutt: Det hjelper på kjøpeviljen at Wyoming er den hyggeligste delstaten å betale skatt i. Her er det nemlig verken skatt på inntekt, forretningsvirksomhet eller arv…

Om serien
I denne BBC-serien følger vi hverdagen i boligmeglerfirmaet Sotheby’s International Realty, som selger luksusboliger over hele verden. Klientene deres er forretningsmenn, kjendiser, adelige og dotcom-millionærer. Sotheby’s kan tilby alt fra enorme rancher, herskapelige godseiendommer og Hollywood-palasser til hele øyer i Karibien.

I serien får vi oppleve kampen mellom meglerfirmaene om de rikeste klientene, og vi er flue på veggen når kjøpere, selgere og meglere inngår sine avtaler. Vi får et innblikk i hva slags mennesker som har råd til å kjøpe verdens mest eksklusive boliger, og hva som driver dem.

Britisk dokumentarserie i seks episoder (2004)
Originaltittel: Superhomes
Produksjon: Flashback Bristol for BBC
Norske kommentarer: Britt Holm
Finn din drømmebolig: www.sothebysrealty.com
Pressekontakt: , tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • www.sothebysrealty.com