Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. november 2005 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Våpenhandlerens sjel

Peter Church (Peter Phelps) i den australske krimserien
Peter Church (Peter Phelps) i den australske krimserien "Politiagentene". (Foto: Beyond Simson Le Mesurier)
En illegal våpenhandler av internasjonalt format ligger for døden i Melbourne, og avdelingssjef Harris ber Church komme seg inn på ham og ta på seg rollen som sjelesørger.

Spanergruppen kommer først på sporet av våpenhandleren gjennom Leo Flynn. Men unge Leo får svidd fingertuppene skikkelig da han forsøker å stoppe ulovlig omsetning av antikke våpen fra 1800-tallet. Et av de gamle skytevåpnene går av, og vådeskuddet tar nesten livet av ham.

Spiritist-sekt
Våpenet viser seg å være registrert i en viss Stephen Betjemans navn. Han driver en butikk for antikke våpen og er også forstander i en spiritistsekt i byen. Da Harris trekker Betjeman inn til avhør, røper denne at byens største våpenhandler er med i forsamlingen av spiritister. Og at våpenhandleren synger på siste verset grunnet kreft.

Church får oppdraget med å spille spiritistisk medium og vinner virkelig våpenhandlerens tiltro. Det er bare en hake ved det hele: Han kommer ikke nærmere noe svar på hvor de illegale våpenpartiene er skjult.

Church registrerer at handelen med de illegale våpnene bare fortsetter, og bestemmer seg for å bore enda dypere i våpenhandlerens sjel.
-TANIA LENTINI as Nurse

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers) er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben.

Ved starten på seriens 7. sesong er det bare Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Deres nye sjef er Luke Harris, og nye politiagenter er Christina (Chris) Dichiera og Leo Flynn.

Australsk kriminalserie (2003)
Originaltittel: Stingers (serie 7), kveldens episode: "Conversations with the Dead"
Produsert av : Beyond Simson Le Mesurier
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Daniel Frederiksen
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
LENKER
  • Les mer: http://www.stingers.tv/index2.html
  • www.tv.com/stingers/show/1387/summary.html