Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. september 2003 kl 17.00 VM fotball kvinner 2003

NRK følger fotballjentene

Olav Traaen og Karl-Petter Løken er på plass i USA for å følge de norske fotballjentene i kampen om VM-gullet.(NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Olav Traaen og Karl-Petter Løken er på plass i USA for å følge de norske fotballjentene i kampen om VM-gullet.(NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I kveld går startskuddet for fotball-VM for kvinner. NRK er på plass for å følge jentene i gullkampen. Først varmer vi opp med en times sending på NRK1, før NRK2 sender direkte fra Philadelphia og kampen mellom Norge og Frankrike. NRK sender alle kampene til de norske jentene under mesterskapet. Går Norge helt til finalen, rydder NRK plass til over 17 timer med damefotball.

Olav Traaen og Karl- Petter Løken er på plass i USA for å følge de norske jentene i deres kamp om VM-gull. – I år er det jevnere enn noen gang. Tradisjonelt har Norge, USA, Tyskland og Kina dominert damefotballen, men i år er det sju-åtte lag som kan være med å kjempe om gullet. Både Canada, Nord-Korea, Sverige og Frankrike er på vei opp, sier Olav Traaen.

I kveld veksler sendingen mellom NRK1 og NRK2. Kampen sendes direkte på NRK2 kl. 17.55 – 20.00, mens NRK1 sender en oppsummering kl. 23.45-00.15

Sender alle Norges kamper
I kveld står slaget mellom Norge og Frankrike i Philadelphia. Onsdag 24. september møter de norske jentene Brasil i Washington DC, mens den innledende runden avsluttes med Sør-Korea i Foxboro neste lørdag. Hvis Norge går videre, blir det kvartfinale onsdag 1. oktober, semifinale mandag 6. oktober og bronsefinale lørdag 11. oktober eller finale søndag 12. oktober. NRK sender VM-finalen uavhengig av om Norge er med eller ikke. Og går Norge helt til topps, kan NRKs seere se fram til over 17 timer fotball.

På plass i USA
NRK veksler mellom å sende kampene på NRK1 og NRK2. Barne-tv skal ikke skyves på, og går som planlagt. Derfor blir deler av første omgang mellom Norge og Frankrike sendt på NRK2. Kl 18.25 er sendingen tilbake på NRK1.

Mens kommentator Olav Traaen og Karl-Petter Løken har tatt turen til USA, vil Kjell Kr. Rike og Jan Åge Fjørtoft lede sendingene fra studio i Oslo. NRK vil også ha reportere på plass i USA til å lage reportasjer fra alt som skjer i, og rundt, mesterskapet.

Kvalifisering til OL
Fotball-VM er ekstra viktig for de norske jentene siden turneringen også fungerer som en kvalifisering til OL i Athen neste år. Jentene må bli blant de to beste europeiske lagene i VM for å få delta i OL.

Det er 16 nasjoner som er med i fotball-VM i USA. Foruten Norge stiller vertsnasjonen USA, Argentina, Australia, Brasil, Canada, Frankrike, Ghana, Japan, Kina, Nigeria, Nord-Korea, Russland, Sverige, Sør-Korea og Tyskland.

Egenprodusert sportsending.
Direkte fra Philadelphia, USA.
Kommentatorer i USA: Olav Traaen og Karl-Petter Løken
I studio: Kjell Kr. Rike og Jan Åge Fjørtoft
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18 / 98 48 02 78,