Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. mars 2005 kl 23.20 Lydverket

Variert i Lydverket


Kveldens Lydverket tar for seg Kent og suksesshistorien bak den svenske gruppen. I tillegg blir det et møte med rockebandet Queens of the Stone Age. Dansegulvets nye prinsesse, tamilske M.I.A. Arcade Fire som har laget et album om sine døde slektninger, treffer vi også.

Kent er Sveriges største band, med over en million solgte album bare i hjemlandet. Men hva er det egentlig med disse fem som appellerer til den svenske folkesjelen?

Lydverket har snakket med Kent om deprimerende låter, og fått omvisning av Joakim Berg i deres egen studiohule der det nye albumet er blitt til.

Queens Of The Stone Age
Få aktive rockeband nyter samme status som amerikanske Queens of the Stone Age. Bandet har gitt ut to av de beste rockeplatene på denne siden av 2000. De er også kjent for å leve rock’n roll-livsstilen til det fulle, med alt det inkluderer av sex, dop og slagsmål.

Queens of the Stone Age slipper sin fjerde plate i slutten av denne måneden. Denne gangen uten den beryktede bassisten Nick Oliveri, som har blitt kastet ut av frontmann og barndomsvenn Josh Homme. Lydverket har møtt QOTSA i Los Angeles.

M.I.A
Barndom på Sri Lanka, kunstutdannelse fra London, venner i indierocken og en forkjærlighet for hip hop og dancehall. Dette beskriver M.I.A. eller Maya Arul som hun egenlig heter.

Ved hjelp av disse ingrediensene har hun skapt seg sitt eget lydbilde som er fengende og meget dansbart. Etter kun to år i musikkbransjen blir M.I.A nå regnet som noe av det mest spennende som har kommet fra Storbritannia på lang tid.

Lydverket har møtt dansegulvets nye prinsesse og snakket med henne om hennes svært utradisjonelle bakgrunn og inspirasjonskilder.

Arcade Fire
I tillegg blir det også et møte med gruppen Arcade Fire fra Canada. De har laget et album om alle sine døde slektninger, og toppet "årets beste"-listene i mang en indieblekke i fjor. Nå blir plata "Funeral" endelig gitt ut i Norge, og Lydverket har møtt to av bandets medlemmer, ekteparet Win Butler og Régine Chassagne. De advarer folk mot å høre plata deres på et bra stereoanlegg!

Egenprodusert magasinsending fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/9018 36 10