Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. juli 2002 kl 20.05 Vandringar i Jotunheimen

Til Glittertind

På tredje etappe av ”Vandringar i Jotunheimen” tar fjellkaren Olav Skattebu (78) seerne med til Glittertind. På veien får vi høre hvordan tidligere generasjoner høstet av dette karrige landskapet.

I vår tid hegner vi om disse områdene gjennom verneplaner og vedtak om nasjonalpark. Likevel er Jotunheimen truet av bruk og ferdsel som ikke tar hensyn til naturens tålegrense.

Turen starter ved Glitterheim, der Olav hilser på vertskapet Ole Vole og hans sønn Knut Vole. De er tredje og fjerde generasjon Vole på DNT-hytta. Den ble behørig feiret ved hundreårsjubileet i 2001.

Fjellets historier
På vei til Glittertind er vi innom den vakre Veodalen. Her møter vi arkeologen Carl Vibe Müller, som viser oss fangstgraver, spiselige planter og gamle steinbuer. Trådene trekkes tilbake til tidligere generasjoners bruk av fjellheimen, og det skal også handle om topografi, biologi, økologi og geologi.

Om serien
Vandringene med Olav Skattebu starter i Utladalen, går via Vetti, Glitterheim, Veodalen og Glittertind og ender i Lom. Siste stopp bli Kyrkja, den karakteristiske fjelltoppen som er sentrum i Jotunheimen.

Blant de medvirkende er vert på Skogadalsbøen, Lars Åge Hilde, visegeneralsekretær i DNT, Anne Marit Aamelfot Hjelle, fjelloppsynskvinne Rigmor Solem, arkeologen Carl Wibe Müller, vertskap på Glitterheim, Ole og Knut Vole, forfatteren Erik W. Thommesen og geologen Torgeir Garmo.

Innkjøpt serie i fire deler
Produsent: Studio Regin AS
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57