Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 10. mai 2005 kl 21.40 Lov og orden: New York

Dødsengel slår til

Etterforskerne og statsadvokaten løser en forgiftningssak i kveldens episode. (Foto: NBC)
Etterforskerne og statsadvokaten løser en forgiftningssak i kveldens episode. (Foto: NBC)
En rekke pasienter ved et sykehus i New York dør på mystisk vis. Det blir påvist cyanid i kroppen på alle ofrene, og mistanken faller på en sykepleier som passer "profilen" til en giftmorder.

Etterforskerne Goren (Vincent D’Onofrio) og Eames (Kathryn Erbe) starter etterforskningen ved å se nærmere på Colleen Baker (Susan Bruce). Sykepleieren er blitt tatt i å gi pasienter hjertestans for så å kunne være en "reddende engel" ved å gjenopplive dem. Nå lurer politiet på om hun er blitt en dødsengel.

Mistenkelige tabletter
Så dukker det opp flere dødsfall utenfor sykehusets vegger, tilsynelatende av samme årsak. Politiet oppdager at kilden til cyanidforgiftingen ligger i smertestillende tabletter som er blitt forgiftet. Fortsatt oppdages flere ofre og politiet kommer ikke noen vei før de sporer cyaniden til en person som kan ha et motiv for å begå disse handlingene.

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Lov og orden: New York blir også sendt på NRK1 sen kveld torsdager.


Amerikansk dramaserie, 2001
Originaltittel: Law & Order, sesong 1
Kveldens episode: "Poison"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41