Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 24. mars 2004 kl 22.30 Ruby ser stjerner: John McEnroe

På hjemmebane med McEnroe

Ruby Wax møter John McEnroe i hjembyen hans New York. (Foto: BBC)
Ruby Wax møter John McEnroe i hjembyen hans New York. (Foto: BBC)
Det blir mye trening når Ruby Wax møter tennisesset John McEnroe i hjembyen hans New York. Her følger hun ham på tennisbanen, i treningsstudioet og på hjemmebane – og får også tid til litt jenteprat med kona Patti.

John McEnroe er et naturtalent i tennis, men ble også kjent for sin munnbruk på banen. Han har forsøkt å få hjelp for sinnet sitt utallige ganger, men Ruby får erfare at det ikke har hjulpet nevneverdig. Selv mener McEnroe at han i det minste har blitt litt mykere i kantene.

I verdensklasse
Ruby blir med som linjedommer mens McEnroe spiller mot broren Patrick. Broren har vært den 30. beste spilleren i verden, mens McEnroe kan skilte med tre seire i Wimbledon. Han har vært verdens beste spiller i fire år.

Konkurranseinstinktet er sterkt utviklet i familien. Nå vurderer McEnroe å gå inn i politikken, etter at drømmen om å bli rockestjerne er lagt på hylla.

Seksbarnsfar
Sammen med kona Patti og seks barn bor tennisesset med utsikt over Central Park. McEnroe mener at det er mye vanskeligere å være en god ektemann og forelder enn en dyktig tennisspiller.

Han har tre barn fra sitt første ekteskap, to barn med Patti, i tillegg til at han er stefar for ett barn. Kona røper at det ikke blir mye privatliv i leiligheten, og at de derfor har gått til anskaffelse av en ekstra leilighet slik at de kan få litt mer tid for seg selv.

Om serien
Seks onsdager til sammen tar Ruby Wax oss med på uvanlige møter med noen av verdens største stjerner. Hun har gjort det til sitt varemerke å gå over streken med sine intervjuobjekter. Den taleføre kvinnen er pågående, vittig og sjarmerende, og stiller spørsmålene ingen andre tør stille. Ruby har en egen evne til å få kjendisene til å avsløre langt mer enn de hadde tenkt.

Liza Minnelli og daværende ektemann David Gest, Jim Carrey, Joan Collins, John McEnroe, Ben Stiller og Susan Sarandon er de kjendisene Ruby møter i denne runden.

Innkjøpt underholdningsserie fra BBC, 2003
Originaltittel: "Ruby Wax With…"
Kontaktperson: Niels Bierge
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252