Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 13. september 2010 kl 21.30 Nasjonalgalleriet

Et nasjonalgalleri for vår tid


NRKs nye program om kunst, mote og design er endelig klar for første sending. Programleder Helle Vaagland ønsker velkommen til et nasjonalgalleri for vår tid.

Det mest spennende som skjer innen visuelle kulturuttrykk i dag, henger ikke nødvendigvis på et museum, men kan like gjerne ligge på Youtube eller sprade på en catwalk.

RayKay
I det aller første programmet av Nasjonalgalleriet får vi et møte med mannen bak den mest sette musikkvideoen på YouTube noensinne. Regissøren RayKay fra Haugesund har jobbet med Lady Gaga, Beyonce og tenåringsidolet Justin Bieber og har gjennom sine musikkvideoer enorm makt over hvordan noen av verdens største forbilder blir fremstilt. Hva bruker han denne makta til?

Tilda Swinton
I tillegg viser vi et eksklusivt møte med et av vår tids mest usannsynlige moteikoner Tilda Swinton. Til tross for sin androgyne stil og sitt spesielle utseende har hun blitt en yndet modell og muse for kunstnere og designere. Nå har hun laget film med et helt særegent visuelt uttrykk.

Sophie Calle
Og kunststjerna Sophie Calle er kjent for sine prosjekter som invaderer livene til vilt fremmede personer. Nasjonalgalleriets egen kunstprofessor Tommy Olsson gir oss en innføring i hvem hun er, og reporter Charlotte Thiis-Evensen gjør et tappert forsøk på å intervjue en lite imøtekommende Sophie Calle.


Egenprodusert kulturprogram (2010)
Programleder: Helle Vaagland
Prosjektleder: Ingerid Nordstrand (99603903)
Vaktsjef: Vivi Stenberg (48170315)
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen , tlf 911 64 716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice Publikumsseviceeller tlf 815 65 900