Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. mars 2003 kl 18.00 Gnottene

Vesle Petter Edderkopp

Sampler er livredd for edderkopper. (Foto: Espen Røst)
Sampler er livredd for edderkopper. (Foto: Espen Røst)
Hvorfor er bittesmå edderkopper så skumle? Sampler oppdager en edderkopp i alkoven sin og blir kjemperedd. Han løper til de andre gnottene, men får ingen trøst hos dem.

Sampler er vanligvis den som kan fikse alt mulig. Men når han i dag oppdager en ekkel edderkopp, blir han satt helt ut av spill. Sampler får panikk og løper sin vei.

De andre gnottene bare ler av ham og kaller ham feig. Kaisa prøver å få Sampler til å bli kvitt angsten ved å fjerne edderkoppen selv, men dette gjør oppfinnergnotten bare enda mer skremt.

Så fusker groggrigatoren. Men hvordan skal de få fikset den nå som Sampler er redd for edderkoppen der borte?

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. I hulen har gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen gjennom blant annet gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned – gnulebrevet - der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av gnottene har sin særegne personlighet. Én er sjenert, én samler på lyder og masse annet rart, én er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll. Stemmene til gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre. Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp. Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de ”gnottastikk” til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn 4-8 år.

Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364, evt. Nordmagi ved Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48, karoline.hover.lunde@nrk.no