Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 31. juli 2010 kl 22.10 Sammenstøtet

Når månen kommer for nær

Astronomen Maddie (Natasha Henstridge) oppdager en meteor som støter sammen med månen. (Foto: Tandem Communicatioins GMBH)
Astronomen Maddie (Natasha Henstridge) oppdager en meteor som støter sammen med månen. (Foto: Tandem Communicatioins GMBH)
Mange mennesker er samlet utendørs for å se en fantastisk meteorstorm. Himmelen er opplyst, og verdens mest kjente forskere så vel som små barn blir overveldet. Plutselig blir fasinasjonen vendt til frykt; et enormt objekt er på full fart mot månen.

Den digre meteoren på 19 km i omkrets eksploderer på månens overflate og får fragmenter av månen til å fare i retning av jorden. Selv om det først ser ut som om det bare er månens overflate som er rammet, begynner man å merke underlige fenomen på jorden. Folk, biler og andre gjenstander blir vektløse på tilfeldige steder, og et forskerteam regner ut at månen er falt ut av sin bane og er på kollisjonskurs med jorden. Sammenstøtet er 39 dager unna.

Tre gode venner
Alex Kittner, en astrofysiker i Canada, snakker i telefonen med sine tidligere kolleger, astronomen Maddie Rhodes som oppdaget meteoren, og geologen Roland Emerson. Men plutselig forsvinner mobildekningen over hele verden. De klarer ikke å forstå alle de merkelige fenomenene som er oppstått, og Maddie bestemmer seg for å dra til Canada for å treffe Alex.

Science fiction-serie i to deler fra 2008.

Tysk science fiction 2008
Orginal tittel: Der Einschlag
Produksjon: Tandem Communicatioins GMBH
Manus Michael Vickerman
Regi: Mike Rohl
I rollene: David James Elliot, Natasha Henstridge, Benjamin Sadler, m.fl.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900