Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. september 1999 kl 18.30 Newton

Newton (ttv)


NRK1 søndag 12. september kl 18.30
Newton

Astronauter, roboter og romferjer

Hvordan er det å bo på en romstasjon, og hva skjer med kroppen når man er vektløs over lang tid. Og vet vi egentlig hva en robot er? Dette er noen av spørsmålene vi får svar på når Magnus og Newton tar oss med ut i verdensrommet!
Vi tar et stort hopp . Fra menneskets opprinnelse til verdensrommet. Dette er en Newton Spesial som handler om hvordan det er å bo og leve for astronauten og kosmonauter i verdensrommet. Hvordan kan de drikke og drikke, og hvordan kommer de seg på toalettet?
Men det er mange oppgaver i rommet som ikke gjøres av mennesker, men av roboter. Ved å sende roboter kan man foreta oppdagelser i verdensrommet som hadde vært helt umulig for mennesker å gjøre. Men hva skjer fremover? Vi får \"være med på\" en fantasi reise på en av fremtidens romferjer. Kanskje du om noen år kan dra på ferietur til Mars.
Men allerede i 2004 er det planlagt en ny reise ut i rommet. Romferjen ISS, den internasjonale Romferjen, overtar der Mir stanset. Romferjen er et samarbeidsprosjekt mellom USA , Canada og Russland, Europa og Japan og vil koste hundre millioner dollar.

NRK1 søndag kl 18.30

Bilde (via Scanpix/Internett)
Er programleder Magnus Dehli Vigeland på vei ut i rommet?

Egenprodusert populærvitenskapelig progam fra Barneredaksjonen i NRK1
Programleder: Magnus Dehli Vigeland
Regi: Kirsten Tangen
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Anna-Marie Normann tlf. 23 04 78 53
Prosjektleder: Ida Scheie