Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 7. februar 2012 kl 21.30 Bokprogrammet: Når begynner det virkelige livet?

Hva er godt nok?


Når vi endelig har fått nytt kjøkken, en god jobb og en vakker kjæreste, da har vi vel blitt lykkelige. Eller? Vi møter tre forfattere som skildrer uroen som ofte jager oss videre og videre. Blir det noen gang godt nok?

Når den svenske rikskjendisen Fredrik Lindström setter sitt kritiske blikk på et område, lytter det svenske folk. I høst kom hans nye novellesamling "När börjar det riktiga livet" som handler om kjøpepress og jakten på lykke. Gjennom sine underfundige historier klarer han å si noe essensielt om det urbane jaget etter livsstil.

Jaget etter perfeksjon er heller ikke ukjent for folk som jobber med billedkunst. I Michael Cunninghams siste roman, "Før kvelden kommer", møter vi en vellykket gallerist som er villig til å ofre ekteskapet og karrieren når han brått forelsker seg i sin svoger. I boken stiller forfatteren spørsmålet: Blir livet noen ganger godt nok?

Michael Cunninghams hovedperson er førtitre år i romanen, så kanskje er det den gode gamle førtiårskrisa som driver ham i galskapen.

Den norske lyrikeren Håvard Rem har nylig fylt femti og gir nå ut en diktsamling, 30-40-50, om livets ulike faser. Rem ga ut sin første diktsamling som attenåring og har siden skrevet dikt, biografier og dramatikk. Best kjent er han kanskje for sangtekster, tolket av artister som a-ha, Vamp og Silje Nergaard. Den nye diktsamlingen beskriver livets faser. – Nå er jeg der jeg var da jeg var atten, sier Rem. - De jeg hadde ansvaret for fra jeg var tretti til femti, er blitt voksne og mine foreldre er døde. Nå er jeg "fri" og kan gå rundt i huset mitt å lage kaffe og skrive.


Egenprodusert litteraturprogram 2011
Programleder : Siss Vik
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Sarah Jordanson Fauske, Tlf: 415 06 747/ 23044064
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900