Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 11. juli 2002 kl 19.30 Mellom bakkar og berg

Luftfartslegende fra Larvik

Tore Skoglund møter Carl Ludvig Larsen, som har blitt en legende innen norsk luftfart. 83-åringen fra Larvik er tidligere hvalfanger, krigsflyver og sjefspilot.

CL Larsen fikk tilnavnet ”Bombe Larsen” etter å ha overlevd 39 tokt som kaptein på et britisk bombefly på oppdrag over Tyskland under andre verdenskrig. Selv kaller han det flaks, mens kollegene mener han kan takke sin egen dyktighet for at han er i live.

Fra RAF til Braathens
Carl Ludvig er fra Larvik og arbeidet som hvalfanger i Sørishavet da krigen brøt ut i 1940. Han valgte en utdanning som krigsflyger i Canada og fløy for RAF fram til krigens slutt i 1945.

Etter hjemkomsten ble han kontaktet av skipsreder Braathen, og slik ble han den første sjefsflygeren i det nystartede norske flyselskapet Braathen SAFE. På selskapets aller første ordinære flight til det fjerne østen, var det Carl Ludvig som satt som kaptein i cockpiten. I dag er Carl Ludvig Larsen pensjonist, men har sterke meninger om den skjebnen flyselskapet har fått.

Om serien
Andreas Lunnan, Tore Skoglund og Dag Lindebjerg skal hver for seg legge ut på sine årlige sommerturer for å glede seerne med programmer fra vårt vakre land. Tore Skoglunds sommerjobb er å lage lune portretter av mennesker bosatt mellom bakkar og berg i landet vårt.

Egenprodusert portrett fra NRK Troms
Programleder: Tore Skoglund
Prosjektleder: Esben Holm
Produksjonsleder: Astrid Rørtveit
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf. 23 04 72 36