Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 10. mai 2001 kl 20.25 Kokkekamp

Kulinariske strenger med Osa og Ofsdal


 Harald Osa og Liv Osa (Foto: Bengt Wilson)
Harald Osa og Liv Osa (Foto: Bengt Wilson)
Skuespilleren Liv Osa er datter av spillemannen Sigbjørn Bernhoft Osa, og Steinar Ofsdal er hovedstadens ”byspelemann” . I kveld skal begge to spille på kulinariske strenger, godt hjulpet av kokkene Harald Osa og Arne Jermstad.

Liv Osa er ansatt ved Nationaltheatret, og var i den forbindelse i medienes søkelys i fjor da Nils Johan Ringdals bok om Oslos tradisjonsrike teater kom ut. I boken skriver Ringdal at Liv Osa var en blond Vossa-jente på 22 år da hun sommeren 1979 ble ansatt av teatersjef Toralv Maurstad. I følge Ringdal ble Liv Osa teaterhistoriens største mobbeoffer fra første arbeidsdag. Det ble ropt ”lammekjøtt” etter henne i gangene. Vi vet ikke om innholdet i Livs plastpose bærer preg av dette…

Fløytevirtuos
Steinar Ofsdal trakterer 12 forskjellige instrumenter, men er nok mest kjent som fløytevirtuos. Dessuten er han medlem av gruppa ”Tre Bukkene Bruse” sammen med Annbjørg Lien og Arve Moen Bergset. Ofsdal har også hatt stor suksess med forestillingen ”Tigerbalsam”. Oslo-sanger, viser, revystoff og andre gjøglerier med nær og fjern tilknytning til Tigerstaden utgjorde denne kabareten, som gledet gamle og unge på Victoria Teater i 1999. Etter utallige oppfordringer ble utdrag av forestillingen spilt i fjor også.

I kveldens ”Kokkekamp” stiller Liv og Steinar med hver sin plastpose som inneholder råvarer for rundt 100 kroner.

Om ”Kokkekamp”
Programleder Brita Garden er igjen klar med oppfordringen ”Klar, ferdig, kok!”. Som i forrige runde av det populære matprogrammet ”Kokkekamp” danner to velrenommerte kokker to lag med hver sin gjest. Lagene skal lage tre retter på 20 minutter med gjestens innkjøpte råvarer til en pris for rundt hundrelappen.

Mesterkokkene Harald Osa, Bent Stiansen og Frode Aga er på plass også denne sesongen, og de får følge av to nye kolleger, Arne Jermstad og Odd Ivar Solvold.


Egenprodusert underholdning
Programleder Brita Garden
Prosjektleder Stina Greaker
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Harald Osa og Liv Osa (Foto: Bengt Wilson)
2. Steinar Ofsdal og Arne Jermstad (Foto: Bengt Wilson)